luni, 22 decembrie 2014

Tort cu kiwi

     

   Stiu ca aveti deja o reteta preferata ,dar daca  sunteti in cautare  vin cu  una simpla si foarte gustoasa.
   Pentru blat iti trebuie:5 oua,12 linguri apa,3 linguri ulei,15linguri zahar,15 linguri faina,1\2 praf de copt,sare.
   Pentru crema ai nevoie de:400g smantana buna(eu folosesc doar smantana de casa),6-8 linguri zahar.
   Pentru sirop:compot de care aveti in casa sau 200 ml apa,100 g zahar,30 ml rom.


   Pregatesti asa:frecam galbenusurile cu apa si uleiul.Faina se amesteca foarte bine cu praful  de copt.Batem albusurile spuma ,punem un pic de sare,adaugam zaharul.Dupa ce am batutut albusurile adaugam faina si compozitia cu galbenusuri,se amesteca si se pune la cuptor.Se coace ca oricare chec.Verificam daca este gata cu o scobitoare.
 Daca doriti sa insiropati blatul cu apa si zahar,procedam astfel:fierbem apa,adaugam zaharul si amestecam pe foc pana se dizolva ,se adauga si romul la sfarsit.
  Pentru frisca procedam asa:punem smantana intr-un caston,se amesteca cu mixerul pana se ingroasa un pic,se adauga zaharul rand pe rand .Mixam pana obtinem frisca,avem grija cat amestecam ca sa nu obtinem unt.
  Asamblare:taiem blatul in 2 foi pe orizontala apoi fiecare foaie o taiem pe verticala,astfel ca obtinem 4 foi.Peste prima foaie punem frisca apoi fructele de kiwi,se procedeaza la fel cu toate foile.
  Imbracam tortul uniform cu frisca ,optional se poate presara cacao,ornam tortul cu fructe de kiwi,cateva felii de portocale, fiecare dupa dorinte.
      Ne indreptam si noi spre blogul Irinei,care  gazduieste un link-party cu foarte multe idei de Craciun.
   
       

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!