Desi ne plac tuturor dulciurile si dorim sa avem cat de multe pe masa de Craciun , sunt convinsa ca pe langa alte bunatati putem strecura si niste saratele,care vor disparea repede din farfurie si vor fi apreciate de invitati, iar daca le dati si forme de "sarbatoare", reusita va fi garantata.
Iata ce va trebuie:400 g faina
250 g unt sau 180 g untura(3 linguri si un pic)
150-200 g iaurt(eu daca nu am iaurt folosesc lapte acru proaspat)
25 g drojdie
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
1 lingurita chimion
Si daca va jucati putin cu glazura peste ele, le puteti agata si in brad.
Irina,multumim pentru gazduire!
Arata pur si simplu apetisant !!! Am nevoie de niste lamuriri : iaurtul de care ,adica mai apos sau nu , si cat se tin la cuptor , la ce temperatura . Multumesc !
RăspundețiȘtergereMultumesc,Gabriela!eu folosesc iaurt de casa(nu din comert),este apos la suprafata ,dar daca il amestec devine mai gros,daca vrei sa cumperi cred ca trebuie sa incerci cu iaurt simplu(nu ma pricep deloc la cele cumparate) ... cuptorul il setezi cam la 180 grade(depinde de cuptor) si le tii pana se rumenesc frumos,eventual verifici sa fie prinsa si partea de jos.Daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie.
RăspundețiȘtergereLuiza,eu nu am pus branza si sunt foarte gustoase.Pai se poate altfel ?!sa stau la tara si sa cumpar iaurt de la magazin?:),dar din cand in cand mai cumparam cate unul,mai ales grecesc.
RăspundețiȘtergereAm mai vazut la televizor o reteta din Ardeal si se facea astfel, fara branza cum sunt eu obisnuita de mica. O sa incerc si eu, draga Carmen!
RăspundețiȘtergere