Prajitura copilariei mele -" Corj"
Am denumit-o asa deoarce imi aduce aminte de vremurile din trecut ,de clipele dulci din copilarie,de mirosul de vanilie ce inunda casa atunci cand mama pregatea aceasta "prajitura", i-am spus prajitura, dar de fapt este o "paine de malai" pe care o devoram cu lapte dulce, iaurt sau lapte acru cum ii zicem noi.
Ingrediente:140 g faina de malai , 210 g faina alba , 2 pliculete
zahar vanilinat, 3 oua , 9 linguri zahar, 5o ml ulei , laptedulce, iaurt sau lapte acru, putin praf de copt , putin bicarbonat de sodiu.
Pregatim astfel:amestecam faina cu praful de copt,adaugam bicarbonatul
de sodiu stins in lapte acru sau iaurt,apoi punem celelalte
ingrediente.Cantitatea de lapte dulce adaugata trebuie sa fie aceeasi cu cea
de iaurt sau lapte acru.Amestecam totul pana se obtine un aluat de consistenta unei
smantani mai groase.Ungem tava cu 4-5 linguri ulei si punem
compozitia.Se coace la foc potrivit.Se serveste cu iaurt sau lapte rece .
Pofta buna!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!