joi, 6 aprilie 2017

Curatenie, organizare si debarasare la foc automat


             
         Se apropie cu pasi repezi Sarbatoarea de Paste, cred ca suntem cu toate tot mai ocupate si dorim sa avem o casa curata.Orice metode si planuri de curatenie  as aplica nu ma simt bine daca inainte de marile sarbatori nu trec cu amanuntime prin toata casa,vreau sa fie curata,ordonata,impecabila.
   Pentru ca anul acesta nu sunt in concediu inainte de Paste si nu pot sa ma ocup de acest aspect asa cum imi doresc am incercat sa-mi fac un plan  de urgenta, astfel incat sa nu ratez nimic si sa ma si incadrez in timp.
   Etapa I-spalarea covoarelor.Am prins o vreme foarte frumoasa,asa ca am covoarele deja curate si uscate...daca ar fi dupa mine as renunta la ele:)
   Etapa II-  dulapuri si sertare.Avand deja un mod de organizare al hainelor, nu am pierdut mult timp la aceasta etapa, dupa stergerea prafului, hainele  au fost din nou asezate in acest mod, exeptandu-le pe cele de iarna si pe cele pe care am hotarat ca nu o sa le mai port,pe acelea le voi da,  probabil. Nici sertarele nu au fost uitate, datorita bunei organizari m-am miscat repede si aici.Debarasarea este activitatea mea preferata si facand acest lucru foarte des,acum nu am mai avut tare multe de scos.
   Etapa III-   pereti,geamuri si perdele.Este o activitate care nu-mi e plac,dar necesara totusi.Am multe geamuri si multe perdele, aici am cam pierdut timp pentru ca trebuie sa calc fiecare perdea.Peretii ii curat cu aspiratorul sau cu o maturice infasurata intr-o carpa moale si uscata.
     Etapa IV- usi interioare, candelabre, calorifere,prize, intrerupatoare.In aceasta dupa amiaza sper sa termin tot ce mi-am propus in aceasta etapa.Voi spala caloriferele,intrerupatoare si prizele cu bicarbonat, iar pentru a indeparta praful din interioarele caloriferelor voi incerca cu uscatorul,asa am citit recent intr-un articol,sa vedem daca functioneaza trucul.
     Doar in acest stadiu am ajuns, mai inca multe de facut...despre urmatoarele etape voi scrie in curand.
       Cum vi se pare planul meu de curatenie?...asa de urgenta cum e el.
       Ati terminat curatenia?
             

         Spor!
   

8 comentarii:

  1. Buna ideea cu uscatorul! Foarte bun planul.

    RăspundețiȘtergere
  2. spor la treaba, eu am ajuns abia la jumatate!

    RăspundețiȘtergere
  3. :) parca imi si imaginez atmosfera de pregatiri. Spor la curatenie. Daca e facut cu dragoste orice plan e bun, chiar si cel de urgenta.

    RăspundețiȘtergere
  4. eu nici nu am inceput-o, am lucrat peste program si avut cateva sapt musafiri si inceput in gradina asa ca a ramas casa neglijata, dar nu imi pare rau ca celelealate activitati au fo mai faine :D. Planul tau e super bun asa ca o sa il urmez si eu. Ok, dulapurile le-am permutat, cum am un singur covor si 2 perdele relativ curate sar la etapa 3a, unde am geamuri maaari...si nespalate din 2016 :D .

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!