http://miculaiciuc-carmenita.blogspot.ro/search/label/gospodareala

sâmbătă, 29 aprilie 2017

Prajitura inteligenta




                           

       Daca aveti pofta de ceva gustos, prajitura inteligenta este alegerea perfecta.Este simpla si accesibila tuturor.Puteti sa o preparati fara a a sta cu grija ca se lasa blatul sau se taie crema... ele se    formeaza singure la cuptor fara prea multe batai de cap:                                                                                       


Ingrediente
-1 lapte
-9 oua separate
-200 g faina
-200 g unt topit
- 250 g zahar pudra
-2 pliculete zahar vanilat
-putina sare

Mod de preparare
  Topim untul si il lasam la racit.Separam ouale  apoi mixam galbenusurile impreuna cu zaharul   praf  si cel vanilat, pana se albesc.In aceasta compozitie adaugam putin cate putin, untul apoi faina, iar la sfarsit adaugam si laptele.In tot acest timp mixam incet.
     

     Batem albusurile cu un praf de sare,apoi le incorporam treptat in compozitia de galbenusuri.facem aceasta operatiune cu o paleta sau cu o lingura, amestecam delicat pana la omogenizare.
     
    Aceasta compozitie se  toarna intr-o tava tapetata cu unt si faina si se da la cuptorul preincalzit pentru 60 de minute la o temperatura de 140-150  de grade.

  Lasam prajitura sa se raceasca in cuptor ,apoi se scoate, se lasa la frigider pentru cateva ore sau peste noapte,apoi se pudreaza.
   
   Noi nu am avut rabdare sa o lasam peste noapte, dupa racire am si taiat-o, este foarte buna si nu degeaba i se spune ca este inteligenta pentru ca se alege foarte frumos in cuptor in trei straturi: 2 straturi de blat si unul de crema.
                                                       Pofta buna!

10 comentarii:

  1. Felicitari ! Arata perfect! (imi poti spune dimensiunile tavii?) Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sigur ca iti dau cu drag:lungime:27,latime :24 cm si inaltime: 4 cm.

      Ștergere
  2. Interesanta ... musai de incercat ! Multumesc !

    RăspundețiȘtergere
  3. desi citii reteta de cateva ori in ultimii ani, nu avui curaj sa o incerc. Inca ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Excelentă! Se face ușor și arată grozav. Abia aștept să o fac și eu. Mulțumesc pentru rețetă!

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!