http://miculaiciuc-carmenita.blogspot.ro/search/label/gospodareala

joi, 12 februarie 2015

Provocarea, un succes sau o ratare?
         
       

         Va mai amintiti  de provocarea pe care mi-am propus-o,nu?Ei bine , nu pot sa spun ca mi-am schimbat obiceiurile,cert este ca mi-am imbunatatit cateva dintre ele, iar pe cele nesanatoase le-am cam lasat deoaparte.Initial mi-am facut o lista si mi-am propus niste obiective pe care sa le indeplinesc zilnic ,dar am observat ca au fost  foarte multe pentru o zi si daca nu reuseam sa fac tot din ce mi-am propus  pentru ziua respectiva, deveneam mai nervoasa  si nu asta era scopul meu,  astfel ca am mai redus putin din ele sau mai bine spus mi-am zis ca nu trebuie sa le fac pe toate intr-o zi dar sa nu le uit,sa tin cont de ele.


   Ce am reusit?


  •  am incercat sa mananc regulat(am mai dat gres pe ici pe colo:), sa fac sport cand am avut timp, iar rezultatele nu au intarziat sa apara,bineinteles ca pana la rezultate cu adevarat multumitoare  in ceea ce priveste silueta mai este cale lunga, dar se face totul cu pasi mici si siguri;
  • sa crosetez mai mult;
  • sa fiu mai organizata;
  • nu am uitat de Borcanul fericirii,cand simteam nevoia mai scriam o fericire pe care o puneam in borcanas;
  •    am citit si de asta sunt foarte mandra;
    Ce nu am reusit deloc? 
    
  • nu am reusit sa ma culc  mereu devreme ci numai de cateva ori , dar mai lucrez la asta,  cu toate ca mi-e cam greu...de trezit nu-i problema;
 

   Concluzii
      
  •  daca esti mai organizat poti face mult mai multe lucruri;
  • daca iti planifici ceva e imposibil sa nu reusesti;
Daca vrei cu adevarat, poti!
   Citisem azi ca atunci cand simti nevoia sa rontai,sa iei in mana o carte,chiar vreau sa incerc: pierd kg si invat ceva nou.Ce parere aveti?
   -Azi m-am mai inscris la o provocare impreuna cu Catrinel ....detalii , in curand...
  Imi doresc si un februarie la fel de frumos si plin de iubire,la fel va doresc si voua dragi cititori.Si la final , o rugaciune pe care am gasit-o pe net si cu care ne putem incepe ziua.Rugaciune de dimineata scrisa de Parintele Arsenie Boca
  
Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-ma ca astazi toata ziua sa ma lepad de mine insumi, ca cine stie din ce nimicuri mare vrajba am sa fac si astfel, tinand la mine, sa Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajuta-mi ca rugaciunea Preasfantului Tau nume sa-mi lucreze in minte mai mult decat fulgerul pe cer, ca nici umbra gandurilor rele sa nu ma intunece, caci iata pacatuiesc in tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, ca umblam impiedicandu-ne prin intuneric. Patimile au pus tina pe ochii mintii, uitarea s-a intarit in noi ca un zid, impietrind in noi inimile noastre si toate impreuna au facut temnita in care Te tinem bolnav, flamand si fara haina, asa risipind in desert zilele noastre, umbriti si dosaditi pana la pamant.

Doamne, Cel ce vii intre oameni in taina, ai mila de noi si pune foc temnitei, aprinde dragostea in inimile noastre, arde spinii patimilor noastre si fa lumina sufletelor noastre. Doamne, Cela ce vii in taina intre oameni, ai mila de noi, vino si Te salasluieste intru noi, impreuna cu Tatal si cu Duhul Tau cel Sfant. Caci Duhul Sfant se roaga pentru noi cu suspine negraite, cand graiul si mintea raman neputincioase.

Doamne, Cel ce vii in taina, ai mila de noi, caci nu ne dam seama cat suntem de nedesavarsiti si cat esti de aproape de sufletele noastre si cat ne departam noi prin pacatele noastre.

Ci lumineaza lumina Ta peste noi, ca sa vedem lumina prin ochii Tai, sa traim in veci prin viata Ta. Lumina si Bucuria noastra, slava Tie! Amin.

(primita de la Gheorghe Moraru si Maica Eftimia Ciungan, manastirea Hurezu)
                                                                                     sursa
 
                                    O seara frumoasa si ne mai auzim maine la jurnal!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!