duminică, 22 februarie 2015

Pogacele cu jumari



                  Reteta asta aveam de gand sa v-o prezint mai demult,dar calculatorul meu refuza sa descarce fotografiile ,acum am reusit sa rezolv aceasta problema si ma grabesc sa impartasesc cu voi aceasta reteta,poate azi aveti inca timp sa faceti niste  pogacele absolut delicioase.

  Aveti nevoie de : 
- 100 ml. lapte
– 30 g. drojdie
– 1 lingurita zahar
– 500 g. faina
– 400 g. jumari
– 100 g. margarina
– 100 ml. smantana
– 1 galbenus pentru ungere
- putin chimion
Mod de preparare:
   In laptele cald dizolvati  sarea,zaharul si drojdia; adaugati  faina ,chimionul ,smantana si margarina si framantati   aluatul. 


Lasati  la dospit 60 de minute,apoi intindeti   o foaie cu o grosime de 1 cm  peste care  adaugati  jumarile taiate sau macinate.


Rulati  aluatul ca un cozonac apoi il intindeti  sub forma unui dreptungi,impaturati  apoi aluatul aducand in mijloc partile laterale   si il  lasati sa se odineasca 30 de minute.




 Repetati  plierea de 2 sau 3 ori.Intindeti  aluatul la o grosime de 1,5 cm si taiati  formele  dorite, asezati  in tava  ungeti  cu ou si dati  la cuptor pentru 20 de minute la 200  de grade.
 

5 comentarii:

  1. Vaaaiii ce bine arata !!! Oare cu ce s-ar putea inlocui jumarile ???Ar merge cu ceva carne mai slaba , eventual fiarta ?....Mi-ai lasat gura apa !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gabriela,nu cred ca le poti inlocui cu altceva,jumarile au un rol foarte important aici,ele dau acest gust deosebit.Nu gasesti pe acolo sa cumperi?

    RăspundețiȘtergere
  3. Sigur am sa incerc si eu reteta ta cand am sa termin cu regimul, arata tare apetisant.

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa ma anunti cum ti-au iesit!tii ceva dieta de slabit?

    RăspundețiȘtergere
  5. Din pacate ,nu am de unde sa iau aici , dar reteta se noteaza si cand ajungem acasa va fi incercata !Multumesc si pupici !!!!

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!