http://miculaiciuc-carmenita.blogspot.ro/search/label/gospodareala

miercuri, 20 iulie 2016

Prajitura Petre Roman


                                                             

Inedita, simpla si rafinata ...

Pentru blat

-8 oua
-8 linguri de zahar
-8 linguri nuca macinata
-2-4 linguri faina
2 linguri cacao
-praf de copt
Mod de preparare
Separi albusurile de  galbenusuri.Bati albusurile cu un praf de sare si cu cele 8 linguri de zahar  pana obtii cu o spuma tare.Adaugi apoi in compozitie nuca,faina care a fost amestecata dinainte cu praf de copt,cacaua ,amesteci putin si torni compozitia in tava si dai la cuptor pentru 20-25 de minute sau pana cand aluatul nu se mai lipeste de scobitoare.

Pentru crema
-100 g lapte
-200g nuca macinata
-250 g zahar
-2 vanilii

-1 unt


Mod de preparare

 Pui intr-un vas  toate ingredientele inafara de unt si le pui la fiert.
Cand da cateva clocote ,crema este fiarta.Se lasa la racit apoi se amsteca cu untul.

Glazura de ciocolata

Ingrediente:
-150 g zahar
-2 linguri de apa
2 linguri cacao
50 g unt

Mod de preparare
Se pun toate ingredientele intr-un vas si se pun la fiert ,se lasa sa fiarba putin ,se ia de pe foc si se mai amesteca pana cand se mai ingroasa,se intinde apoi peste blat.

Sirop
-cateva linguri de zahar si apa se pun pe soba si se lasa sa dea un clocot ,apoi se lasa la racit.

Asamblare
Se taie blatul in doua ,se insiropeaza ,se pune toata crema ,blatul si glazura.

2 comentarii:

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!