http://miculaiciuc-carmenita.blogspot.ro/search/label/gospodareala

duminică, 12 iunie 2016

Prajitura Steluta


             
                   


   Aceasta reteta de prajitura o am de la mama mea,m-am indragostit de gustul ei inca de cand o pregatea mama,iar de cand sunt la casa mea ,o fac foarte des,are un gust deosebit.

   Blatul:
   Ingredinete:
    -6 oua
    -7 linguri zahar
    -5 linguri faina
   - 5 linguri nuca macinata
   - 1 vanilie
    -praf de copt
 


Mod de preparare:
 Se separa albusurile de galbenusuri.Galbenusurile se freaca bine si se lasa deoparte.Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si  nucile.Albusurile se bat spuma tare cu un praf  de sare,se adauga si zaharul si se bat pana obtinem o compozitie tare ,care nu curge atungi cand intoarcem vasul.Adaugam  galbenusurile si faina cu nuci,amestecam totul cu o spatula cu miscari usoare de jos in sus.Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu faina si dam tava la cuptor la foc mediu pentru cca 30 de minute,putem testa  blatul si cu scobitoarea.


Crema(1)

Ingrediente:
-5 galbenusuri
-200 g zahar
-3 vanilii
- 4 linguri lapte
-un pachet de unt

Mod de preparare:

Intr-un vas se pune apa la fiert deasupra caruia vom face crema.Punem intr-un  alt vas galbenusurile ,laptele si zaharul si le frecam pana obtinem o crema destul de groasa.Se lasa la racit ,iar dupa racire se amesteca cu un pachet de unt.

Crema (2)

Ingrediente:
-5 albusuri 
-12 linguri zahar 
-7 linguri zahar topit
-1 cana de nuca taiata si prajita 

Mod de preparare:
 Batem albusurile  pe abur cu cele  12 linguri zahar,atunci cand crema e aproape gata se adauga cele 7 linguri de zahar topit (fierbinte) si nucile,amestecam bine si punem compozitia fierbinte pe blat.

Glazura de ciocolata

Ingrediente:
-150 g zahar 
-2 linguri de apa 
2 linguri cacao 
50 g unt 

Mod de preparare 
Se pun toate ingredientele intr-un vas si se pun la fiert ,se lasa sa fiarba putin ,se ia de pe foc si se mai amesteca pana cand se mai ingroasa,se intinde apoi peste blat.

Asamblare :
Se taie blatul in 2 si se pune la mijloc crema 1,deasupra blatului se pune crema 2 apoi glazura.
     Sper ca ati ajuns pana la finalul articolului,e  mult de scris si mult de citit,dar cand ne apucam de treaba merge foarte repede,cu putina rabdare obtinem o prajiturica potrivita pentru orice ocazie.
        

                                                                           Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Multumim de retata, Carmen! Daca iti place atat de mult inseamna ca trebuie incercata :)
    Nu am facut (de una singura) niciodata prajitura cu blat, desi retete am o gramada in caietul de la mama, si stiu ca unele prajituri chiar imi placeau mult cand eram mica. Intr-o zi tot trebuie sa ma pornesc si la asta :D
    Te pup, o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cate bunatati pregatesti,sigur iti iese si blatul,sa vezi ca dupa ce incerci o singura data vei tot face.O saptamana frumoasa si tie!

      Ștergere
  2. Uau ce bine arata! Si dupa ce am citit si reteta, cred ca e super delicioasa!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Merci,poza nu e chiar reusita,dar te asigur ca e foarte delicioasa ,orice prajitura cu nuca e deosebita,mai ales ca sunt si nuci prajite,iar crema din oua...hmm,ce sa zic?!Merita incercata!

      Ștergere
  3. Mmmm, ce pofta mi-ai facut, imi plac tare mult prajiturile pufoase !

    RăspundețiȘtergere
  4. Chiar daca-s bombe calorice,sunt foarte bune!O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!