joi, 9 iunie 2016

Energia pozitiva din jurul nostru sau Feng shui-arta decorului din China




 In primul rand cred in Dumnezeu...
 Despre feng shui sau arta de  a le aranja pe toate astfel incat energiile bune sa curga in casa sunt fascinata de foarte mult timp ,imi place sa ascult emisiuni in care se vorbeste despre feng shui si am incercat si in casa sa tin cont de "regulile" pe care le spun ei.Chiar daca nu suntem experti in feng shui,cred ca putem sa punem si noi in aplicare invatamintele chinezilor astfel incat sa ne aduca pace,bucurie si sanatate.
 
 De ce anume trebuie sa tinem cont :
  -sa tinem casa mereu curata
 -nu lasam mizerie la usa(pantofii nu ii tinem in fata usii) ,nu incarcam aceasta zona,pentru ca aici vor poposi energiile negative,o lasam libera;
 -sa spalam regulat geamurile
-sa tinem ordine in dulapuri si sertare
 -sa runcam lucrurile stricate,florile ofilite
-sa scapam de lucrurile/obiectele de care nu mai avem nevoie
-reparam tevi,robinete,
-sa avem o casa luminoasa,lasam lumina naturala sa intre in casa
-nu tinem in casa animale impaiate sau plante moarte
-nu punem in casa tablouri care inspira agresivitate
-aerisim casa foarte des
-inchidem aparatele electrocasnice dupa folosire
-punem in casa muzica de relaxare sau agatam clopotei de vant
- sa tinem inchis capacul de la toaleta
-sa nu tinem in  dormitor aparate de fitnes
-sa nu aglomeram casa cu tot felul de obiecte
  Mai sunt foarte multe de spus ,dar pentru astazi cam atat,daca va place voi reveni si cu cateva reguli pe care sa le aplicam in fiecare incapere!




5 comentarii:

  1. Invataminte care merita sa fie ascultate. Mie imi place sa am casa curata, ordonata si deloc incarcata, tin doar ce imi tine de folos. In ultima vreme am fost ocupata si stresata, si s-a vazut si in casa :)) Dar am rezolvat repede in weekend, acum le am pe toate sub control. Ador lumina de afara, niciodata nu mi-au placut jaluzelele.. dar acum neaparat trebuie sa cumpar perdele groase pentru sufragerie, dupa-masa intra soarele si incalzeste toata casa..daca ar fi iarna ar fi bine, dar acum vara...
    O zi frumoasa si linistita, Carmen! Te pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La mine daca ceva nu e in regula in casa,sunt foarte stresata si nu ma pot concentra la alte lucruri pana nu rezolv "dezordinea".Te pup si eu!

      Ștergere
  2. Buna Carmen! Sfatul cu geamurile e tare de tot ! De cind mi-am pus termopane, dupa fiecare ploaie trebuie sa spal geamurile, exact invers decit cind aveam geamuri simple ! Noroc ca mie imi place sa spal geamuri si le spal foarte des, la bucatarie de exemplu le spal in fiecare saptamina !

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte bine faci,e chiar e recomandat ca geamurile sa fie spalate cat mai des si in orice caz atunci cand geamurile sunt curate arata tare bine casa.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos suna sfaturile acestea. Cu realizarea practica insa e cam greu intr-un apartament mic(pentru unele din ele). Chiar m-ar interesa sa continui cu acest subiect. Este deosebit.
    Un weekend exclent sa ai!

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!