Mie mi-e pofta de o lasagna,voua?Mai avem putin si apoi putem prepara linistiti si preparate din carne, pana ataunci sa ne delectam citind retete,nu?
Ingrediente:
4-6 foi de lasagna
400 g carne tocata
1 ceapa
un morcov
300 ml suc de rosii
cateva linguri de legume (ardei,gogosari)
400 g bulion
sare
piper
cascaval
Ingrediente sos béchamel:
500 ml lapte
2 linguri faina
unt
nucsoara
Mod de preparare amestecul de carne:
Carnea tocata o pui la fiert cu un pahar si jumatate de apa, amesteci ca sa nu se lipeasca.Ceapa si usturoiul le toci marunt si le calesti impreuna cu ardeiul si morcovul.Adaugi carnea ,lasi cateva minute pe foc apoi adaugi si bulionul si lasi sa scada pana compozitia se va ingrosa ,adaugi sare si piper dupa gust.
Mod de preparare sos béchamel:
Pui untul la topit, adaugi faina in ploaie amestecand sa nu se arda.Cand toata faina a fost incorporata,retragi vasul de pe foc adaugi laptele putin cate putin , adaugi sare,nucsoara apoi pui pe foc . Lasi sosul la foc mic amestecand continuu pana da in clocot , mai lasi putin si sosul e gata.
Asamblare
In tava unsa asezi straturi alternante de foi de lasagna,sos,carne, iar pe ultimul strat din foi asezi un strat subtire de sos si presari cascavalul.Acoperi tava cu folie de aluminiu si dai la cuptor pentru 30 de minute.Indepartezi folia si mai lasi inca 5-10 minute,sa se rumeneasca frumos.
Mie imi place tare mult cea de verdeturi! Daca bine imi aduc aminte, am facut odata acasa la o prietena. Cu muulte ciupercute taiate marunt si morcovi. Dar la mine inca nu am facut niciodata. Mi se pare ca amestecul (cu carne) este foarte asemanator cu salsa bolognesa. Cand fac salsa bolognesa (sotului ii place tare mult), nu fierb carnea, ci o prajesc. Eventual ii pun, dupa ce isi schimba culoarea, putin vin alb.
RăspundețiȘtergereArata foarte bine lasagna ta!! :) Te pup!