joi, 21 ianuarie 2016

Cum ne intarim sistemul imunitar in mod natural?!



                  La noi a fost ger cumplit,s-a mai inmuiat parca vremea ,dar tot  frig e.Pe o vreme ca asta e bine sa stai acasa la caldurica ,dar ce te faci cand ai  de trimis copilul la scoala,ai de mers la serviciu?E clar ca organismul nostru are de suferit  cu schimbarile astea bruste de temperatura ,iar noi ,sa nu ne tot racim , apelam la solutii naturale pentru intarirea sistemului imunitar.Nu imi place sa bem  vitamine cu pumnul  sau cine stie ce "intaritoare" de imunitate de la farmacie,oricat s-ar zice ca sunt  naturale,tot nu-s .
              Catina cu miere
             

            Am citit pe blogul  lui  Catrinel  despre  importanta pe care o are catina in apararea organismului ,m-am mai interesat si pe   la nenea google ce se spune despre catina si am aflat  multe lucruri interesante printre care si rolul pe care il are in   intarirea  imunitatii ,trateaza mai multe boli,are o multitudine de vitamine.Anul trecut am cumparat si noi catina si am preparat-o dupa o reteta din revistele practic.Am facut o cantitate mai mare ,o parte am tinut-o in congelator ,iar o alta parte in frigider.In fiecare dimineata pe stomacul gol am luat cate o lingurita de catina cu miere si bine am facut pentru ca n-am prea fost raciti,eu de obicei nu ma racesc ,dar aici ma refer la fetita si la sot.
             Polen
M-am documentat si  despre polenul pe care il consuma mai ales R,(o lingurita pe care o amesteca cu iaurt,asa se absoarbe mai bine). Polenul   aduce un aport de energie organismului,intareste sistemul imunitar,combate starile de slabiciune si anemie,combate stresul,nevrozele,este un antibiotic puternic,reface flora intestinala,intaritor al inimii,stimuleaza cresterea armonioasa a copiilor.
In caz ca va confruntati cu o problema de sanatate,inainte de a incepe o cura cu polen este indicat sa consultati medicul si sa stiti ca exista persoane care fac alergie la polen ,asa ca inainte faceti un test.
           Sucuri din fructe si legume 
                                       

        Am avut un storcator mai vechi de care nu am fost tare multumita,pentru ca nu storcea bine fructele si legumele,era si spart  am profitat de black frydai si ne-am achizitionat un storcator care imi place,astfel ne luam portia zilnica de sanatate cu un pahar de suc din :sfecla ,morcov,mar,telina sau orice leguma sau fruct pe care o avem in casa.
      Se stie ca aceste legume si fructe contin nutrienti care ajuta organismul sa-si intareasca sistemul imunitar,ofera energie intr-un cuvant revitalizeaza sanatatea.
       Sper sa va fie de folos ce v-am povestit azi si sa ne auzim mereu cu bine si sanatosi!
       Ce produse folositi pentru intarirea sistemului imunitar?Le preparati acasa sau apelati la cele gata preparate de la farmacii?

     

12 comentarii:

  1. Mie imi plac sucurile naturale. Recunosc ca nu am mai prea facut in ultima vreme, dar aveam o perioada cand faceam in fiecare zi portia de vitamine, in fiecare zi cu fructe diferite. Verdeturile le ador, si fac muuulte supe-creme din ele, dar sunt curioasa cum se pot face sucuri cu aceste verdeturi si sa iasa si gustos. Inca nu am incercat, mi-e putin frica sa nu imi placa.

    Nu imi plac medicamentele, le iau doar in caz de urgenta :)) asa ca nu obisnuiesc sa trec pe la farmacii deloc. Dar cateodata iarna, cum eu am imunitatea foarte slaba, cumpar vitamine solubile. Am auzit de polen ca e foarte sanatos, dar nu ii suport gustul. Te pup!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noi mai facem pauze,facem o cura de cateva saptamani apoi iar o pauza,asta in perioada rece,vara mai rarut,le mancam pe cele din gradina sau livada.Daca pui si mar plus alte legume sau fructe ,gustul e chiar ok,eu am pus o vreme si varza.Intr-o zi i-am facut lui R.doar suc din mere si a zis ca nu ii place asa ,sa-i pun,morcov ,telina si sfecla.Polenul ti se pare un pic ciudatel la inceput,dar dupa ce te obisnuiesti nu mai bagi in seama.

      Ștergere
  2. Multumesc pentru link! :)
    Anul acesta nu am mai apucat sa fac catina cu miere, dar am in plan din nou pentru la anul. Am tot auzit de cure cu polen, dar nu stiu de ce nu am facut.
    Polenul l-ai luat din comert?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu placere!Polenul l-am luat din piata de la un nenea care avea produse apicole,asta n-ai cum sa-l falsifici,ori e polen,ori nu.Noi inca nu avem colectoare de polen,incepand de anul acesta vrem sa ne achizitionam cateva ca sa avem pentru noi si pentru vanzare.Un we frumos sa aveti!

      Ștergere
  3. Multumim!chiar o sa trag cu ochiul la tine pe blog sa vad ce ai scris,tot ce inseamna sanatate,ma intereseaza.Multa sanatate si voua!

    RăspundețiȘtergere
  4. Si noi avem catina cu miere, dar mai mult noi adultii o manacam, copiii mananca multa miere, de catina se ating mai rar. Noi avem sirop de catina si acela merge mai bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei daca le place siropul,e bun si ala,sunt sigura ca are acelasi efect.Numai bine?

      Ștergere
  5. Noi mancam miere cu catina, dar copiii nu se prea ating de ea. Avem sirop de catina si acela merge mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si mie imi plac alimentele astea minunate, gen catina cu miere, polen, smoothie de legume si fructe. Polenul nu e foarte apreciat de colocatari ....asa ca mai iau eu din cand in cand cate o lingurita, si ma gandesc sa il bag la blender cand fac smoothie.

    In rest, eu consider ca diferenta de temperatura afecteaza pe aia cocolositi, neobisnuiti, ce au pierdut protectia naturala a corpului; asa ca iesitul din casa zilnic este o recomandare a pediatrului ce o respect zilnic.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt de acord cu iesitul afara si noi iesim zilnic ,dar atunci cand e foarte frig este diferenta daca iesi afara de placere 5-10 minute sau mergi la scoala sau la serviciu pe jos minute bune.Te pup si te mai astept pe la mine!

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!