joi, 14 ianuarie 2016

Cum am slabit 6,3 kg in 65 de zile?


           Inca de anul trecut unul din obiectivele pe care mi le-am propus era, sa slabesc.Nu pot sa spun ca nu am incercat sa am  grija la ce mananc si cat mananc,dar aceasta grija o aveam o vreme,apoi continuam sa mananc haotic si mai ales dulciuri,asta pana intr-o seara in care am incercat mai multe haine din dulap si am constatat ca  foarte multe dintre ele  nu imi mai veneau ,a fost un soc pentru mine,a fost momentul care m-a determinat ca a doua zi sa ma apuc  de dieta.Asa ca pe 11 noiembrie am inceput dieta Rina 90,am mai tinut-o ,deci stiam ce aveam de facut.Este singura dieta care mi se pare in regula din toate punctele de vedere,dieta iti da posibilitatea sa mananci ceea ce iti doresti ,dar dupa o regula simpla :nu le mananc pe toate  intr-o zi ,dar in zile diferite.Este o dieta echilibrata,care nu iti afecteaza sanatatea ,te ajuta sa iti detoxofici organismul.Aceasta dieta se imparte in mai multe etape de cate 4 zile fiecare ,iar in cadrul acestor zile se respecta planul alimentar,la interval de 39 de zile ,se consuma apa,iar cum dieta tine 90 de zile, vor fi 3 zile de apa.Micul dejun din fiecare zi consta in fructe pe care le puteti consuma din 2 in 2 ore.Se poate consuma pe parcursul zilei ceai sau cafea (neindulcite) si apa cat cata doriti.
          Dar sa vedem care este planul alimentar,care sunt etapele?
          Prima zi :Proteine -diferite tipuri de carnuri ,oua ,branzeturi ,iar preparatele se servesc alaturi de salate si o felie de paine.Trebuie sa tineti cont ca daca ati ales sa mancati carne la ziua de proteine,nu mai aveti voie altfel de proteine,daca va e pofta ,asteptati tura urmatoare de proteine.La cina veti consuma jumatate din cantitatea pe care ati mancat-o la pranz,dar fara paine.
         
          A  doua zi:Amidon-cartofi,fasole,mazare,linte +salata,iar cina jumatate din cantitatea mancata  la pranz.
                   
           A treia zi:Carbohidrati-pizza cu legume,paste cu legume.etc La cina se pot consuma produse de patiserie.
                                     
           Ziua a patra :Vitamine-Mesele servite in aceasta zi vor contine doar fructe ,legume si seminte.
                                       
              Aceste zile se tot repeta,dupa ziua de vitamine urmeaza ,proteine,cam asta e  pe scurt despre dieta Rina 90,daca va intereseaza ceva sau nu ati inteles,va stau la dispozitie.
           Eu nu am de gand sa ma opresc aici,voi tine in continuare dieta,apoi o sa tin si mentinerea inca 90 de zile, care nu este foarte stricta,imi da posibilitatea sa-mi personalizez mesele,daca la amiaza am mancat proteine,la cina pot manca amidon ,pot face orice combinatii:P+V,A+C...etc,doar ca  ziua de vitamine se va tine o data pe saptamana.
        Eu sunt multumita de ceea ce am reusit pana acum,sunt sigura ca as fi putut sa slabesc mai mult,dar am avut zile(nu una dupa alta) in care am mancat normal ,fara sa tin cont de dieta,doar ca a doua zi ma puneam iar pe treaba,iar de Craciun am mancat de toate si nu am pus nimic .
        Poate o sa postez si cateva feluri de mancare pe care le gatesc,pentru ca mi-am cam schimbat felul de a gati,cel putin pentru mine,ciorbele nu mai au smantana,pizza e fara branza si salam si multe altele.
      Voi sunteti multumite de felul in care aratati?Ati tinut dieta?Daca da ,ce fel de diete?Au dat rezultate?

9 comentarii:

  1. Felicitari de reusita, Carmen! Nu am auzit niciodata de aceasta dieta. Eu una, am un corp ciudat: ma ingras si slabesc tot timpul, fara sa vreau. Ma gandesc ca si stresul are mult de-a face cu asta. Dar nu am avut niciodata nevoie de dieta. Doar mi-am dorit intotdeauna sa mananc mai sanatos si sa dispara celulita :))
    Chiar te rog, daca vrei, sa ne areti ce si cum faci de mancare pentru dieta aceasta. Suna interesant! Mult succes in continuare! Te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ah,eu am fost bine pana sa raman insarcinata,dar apoi mi s-a cam schimbat totul,de atunci sunt si eu asa .mai slabesc ,mai ma ingras.Sper sa reusesc sa postez cateva retete,acum ca a inceput scoala este putin mai greu si mi se intampla de multe ori dupa ce termin de gatit imi aduc aminte ca nu am facut nicio fotografie in timpul gatirii,asa pierd eu multe postari.Multumesc ,te pup si eu.

      Ștergere
  2. Ma bucur mult pt tine.
    In ultimul rand, din cauza hormonilor, nu slabesc niciun gram, macar ca ma straduiesc. Eu mananc vegan, dar cu toate astea nu sunt slaba. Nu sunt nici grasa, doar ca ma stresez eu de frica sa nu o iau la vale din cauza hormonilor. As fi vrut sa spun ca as vrea sa slabesc preventiv, dar nu e tocmai adevarat, chiar as avea de unde sa slabesc vreo 5-10 kg lejer, dar cum nu se duc, asta e. Ma straduiesc sa ma mentin constanta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca te simti bine in pielea ta,este tot ce conteaza,mie nu imi placea deloc cum aratam,acum multa lume imi zice sa ma opresc,eu imi doresc sa ajung la kg pe care le aveam dinainte de a ramane insarcinata....dar stii ce ...mai importanta e sanatatea!Pupici.

      Ștergere
  3. Bravo! Si eu trebuie sa slabesc vreo 15 kg...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!Lasa ca ai timp,acum bebelusul e tot ce conteaza.

      Ștergere
  4. In tinerete?!Mie imi pari tanara si acum:)Sper sa nu ajung si eu la aceeasi concluzie.Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Bravo Carmen! Ai vointa! Eu incerc sa slabesc dupa bebe, dar nu-mi iasa!!! Uf!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc!ei lasa ca o sa-ti iasa,tentatiile sunt mari,dar trebuie vointa.

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!