miercuri, 14 octombrie 2015

Provocarea de octombrie:caminul tau,un colt de rai!




 
  Saptamana 1:
3-11 octombrie - cumparati o lumânare deosebită și aprindeți-o zilnic
 la vremea cinei, sau oricând vă face plăcere. Eu o voi așeza în bucătărie- inima casei noastre. De câte ori priviți la ea amintiți-vă să faceți o mică rugăciune pentru pacea căminului vostru.
Saptamana aceasta lucreaza la pace si rabdare.

Am participat si anul trecut la aceasta provocare si de aceea imi face mare placere sa ma alatur  Irinei si anul acesta.Multumesc,Irina pentru gazduire!
Au fost zile  in care am simtit cu adevarat ca toamna si-a intrat in drepturi ,frigul si ploaia si-au facut simtita prezenta din ce in ce mai mult,dar nu ma pot plange pentru ca dupa orele de munca am stat la caldura si am mai crosetat un ochi,doi la proiectele pe care le-am inceput.Despre rabdare ce pot sa zic?!invat  sa cultiv aceasta virtute,stiu ca orice om care rabda ,la final va fi vesel si bucuros,cu rabdare poti sa treci peste manie,cate  si mai cate iti poate aduce rabdarea...la asta incerc sa ma gandesc de multe ori.PACEA pentru mine inseamna o armonie sufleteasca si spirituala,o liniste deplina pe care le o simt atunci cand sunt aproape de Dumnezeu printr-o rugaciune ,gand...cand ii stiu pe ai mei bine,cand am casa curata,cand am ce pune pe masa.A fost o saptamana in care pacea si linistea au fost mereu prezente in caminul nostru si asta nu poate decat sa ma bucure.Am invatat ca atunci cand stii sa-ti stapanesti mania,ai numai de castigat.
Va las si o rugaciune pe care am citit-o de curand intr-o carte,poate va este de folos:

Rugăciune de fiecare zi a stareților de la Optina

Doamne, dă-mi să întâmpin cu liniște sufletească tot ce-mi va aduce ziua care începe. Dă-mi să mă predau cu totul voii Tale sfinte. În fiecare ceas al acestei zile povățuiește-mă în toate și ajută-mă. Chiar dacă aș primi necazuri și nenorociri în timpul zilei, învață-mă să le primesc cu sufletul liniștit și cu credință tare, că în toate este voia Ta cea sfântă.
În toate faptele și cuvintele mele, Tu călăuzește-mi gândurile și simțămintele. În toate întâmplările neașteptate, nu mă lăsa să uit că totul vine de la Tine. Învață-mă să fiu deschis și înțelept cu toți frații mei, pe nimeni amărând, pe nimeni întristând.
Doamne, dă-mi puterea să port osteneala zilei de astăzi și toate întâmplările din vremea ei. Călăuzește-mi voia și învață-mă să mă rog, să nădăjduiesc, să cred, să iubesc, să rabd și să iert. Amin
                                          O saptaman de vis!

5 comentarii:

  1. Multa liniste si pace in caminul tau!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ceea ce cauti,aceea gasesti!Pace si liniste iti doresc si tie si iti multumesc pentru vizite!

    RăspundețiȘtergere
  3. :) Ai zis un mare adevar: ceea ce cauti, gasesti; ceea ce ceri, primesti; ceea ce semeni, culegi...

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru vizita,imi place sa particip la fel de fel de provocari atunci cand am timp.Un we minunat!

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!