duminică, 28 mai 2017

Sirop din muguri de brad(pin)

                 
            Cei care ma cititi de mai mult timp, stiti ca incercam pe cat posibil sa ne hranim  cat mai sanatos, de aceea si leacurile pentru diferite afectiuni incerc sa le prepar pe cat posibil acasa,ca sa nu fiu nevoita sa cumpar, bineinteles ca nu de fiecare data ne putem trata cu ce avem acasa, dar pentru o simpla raceala , tuse...merge.Sa va povestesc cum am preparat siropul:
           Am cules mugurii, i-am ales pe cei de marime medie, cam de 3-4 cm. apoi i-am spalat si i-am pus intr-o oala in care am adaugat apa atat cat sa-i acopere.Am lasat totul sa fiarba pana mugurii isi schimba culoarea si pana cand avem un lichid laptos.
     
      Se ia compozitia de pe foc si se lasa pana a doua zi sa se odihneasca si sa aiba timp toate substantele sa se elibereze.A doua zi , se strecoara lichidul, stoarcem mugurii si masuram cantitatea de apa rezultata, astfel ca la un litru de lichid adaugam un kilogram de zahar.Fierbem siropul pana cand este destul de bine inchegat, eu l-am fiert in jur de o ora.
                     
     

Daca aveti posibilitatea sa culegeti muguri, nu ezitati sa-l preparati, pentru ca acest sirop are multe proprietati terapeutice: -calmeaza tusea    
                                                                     -stimuleaza si regleaza metabolismul 
                                                       -cicatrizeaza ranile               
                                                   -contine multa vitamina C 
                                                               -este folosit in tratarea stresului     
                                  -inlatura diareea 
                                                                        -trateaza raceala, gripa, anemia, alergiile 
Am mai preparat un sirop din muguri de brad,dar la rece. Am procedat in felul urmator:am spalat mugurii de brad si intr-un borcan mai mare am asezat un strat de miere, apoi un strat de muguri si tot asa pana am umplut borcanul.Am depozitat borcanul la intuneric si din cand in cand il mai intorc cu capacul in sus, apoi in jos pentru a se amesteca bine totul. Acest siro poate fi si strecurat, dar eu nu
 l-am strecurat niciodata si mi s-a pastrat foarte bine si asa.                                                            
Spor in toate si multa sanatate!Stati pe aproape,o sa va mai scriu retete.

    

4 comentarii:

  1. nu am de unde sa adun ca tare as face si eu!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Coco e la Mare, eu la Dunare. :( Cand merg la munte imi place sa cumpar de pe marginea drumului: sirop (de fructe de padure), miere, cascaval afumat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si noua ne plac fructele de padure,au un gust deosebit.Avem in gradina zmeura,dar nu se compara gustul cu a celor din padure.

      Ștergere

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!