joi, 23 aprilie 2015

Fiecare copil este oglinda familiei în care trăieşte




    Mi s-a parut interesant acest articol,asa ca il impartasesc cu voi:
   Tu faci atmosfera. Dacă gândeşti pozitiv, îl înveţi şi pe copilul tău să facă la fel.Tu, adultul, părintele, eşti cel care creează atmosfera din casă, eşti cel care face să răsune casa de râsete sau de plânsete. Tu eşti cel care impune starea de spirit. De exemplu, dacă pe covorul proaspăt curăţat tocmai ţi-a spart copilul un pahar plin cu suc, şi cioburile s-au răspândit în toată casa, iar sucul... probabil că nu va mai ieşi la spălat, ce faci? Începi să ţipi la copil, să-l faci cu ou şi cu oţet sau îi spui „nu-i nimic, lasă că o să strâng eu cioburile şi o să curăţ covorul; nu-i nimic, se mai întâmplă..“?
Tu faci atmosfera. Dacă gândeşti pozitiv, îl înveţi şi pe copilul tău să facă la fel. Copilul e ca un burete care absoarbe tot ce are în jurul său. Gândiţi mereu pozitiv . Luaţi şi scoateţi în evidenţă partea bună a lucrurilor, partea frumoasă a întâmplărilor şi a oamenilor.
(Michiela Poenaru, Eu te-am făcut, eu te omor, Editura Coresi, p. 122-123)

4 comentarii:

  1. Trebuie incercat,pic cu pic se face mare.

    RăspundețiȘtergere
  2. As avea ceva de obiectat :) - nu e nimic, toti mai gresim, toata lumea greseste, de asta se numeste accident mi s-a spus de mama mea si spun copilului meu mai departe, dar "lasa ca strang eu" nu e in regula, strange el si-l ajut si eu daca are nevoie de ajutor - in afara de cioburi :), sau repara,sau gaseste solutii. Oricat de optimista as fi, nu sunt burete pentru copil, el poate deveni:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai dreptate si tu,uneori e chiar indicat sa-i implicam pe cei mici in treburile casnice,dar si daca cel mic greseste cu ceva ar trebui sa o luam mai cu calm,recunosc ca de multe ori imi pierd cumpatul si asta nu e bine.Multumesc pentru vizita!

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!