Reteta asta aveam de gand sa v-o prezint mai demult,dar calculatorul meu refuza sa descarce fotografiile ,acum am reusit sa rezolv aceasta problema si ma grabesc sa impartasesc cu voi aceasta reteta,poate azi aveti inca timp sa faceti niste pogacele absolut delicioase.
Aveti nevoie de :
- 100 ml. lapte
– 30 g. drojdie
– 1 lingurita zahar
– 500 g. faina
– 400 g. jumari
– 100 g. margarina
– 100 ml. smantana
– 1 galbenus pentru ungere
– 30 g. drojdie
– 1 lingurita zahar
– 500 g. faina
– 400 g. jumari
– 100 g. margarina
– 100 ml. smantana
– 1 galbenus pentru ungere
- putin chimion
Mod de preparare:
In laptele cald dizolvati sarea,zaharul si drojdia; adaugati faina ,chimionul ,smantana si margarina si framantati aluatul.
Lasati la dospit 60 de minute,apoi intindeti o foaie cu o grosime de 1 cm peste care adaugati jumarile taiate sau macinate.
Rulati aluatul ca un cozonac apoi il intindeti sub forma unui dreptungi,impaturati apoi aluatul aducand in mijloc partile laterale si il lasati sa se odineasca 30 de minute.
Repetati plierea de 2 sau 3 ori.Intindeti aluatul la o grosime de 1,5 cm si taiati formele dorite, asezati in tava ungeti cu ou si dati la cuptor pentru 20 de minute la 200 de grade.
Vaaaiii ce bine arata !!! Oare cu ce s-ar putea inlocui jumarile ???Ar merge cu ceva carne mai slaba , eventual fiarta ?....Mi-ai lasat gura apa !!!
RăspundețiȘtergereGabriela,nu cred ca le poti inlocui cu altceva,jumarile au un rol foarte important aici,ele dau acest gust deosebit.Nu gasesti pe acolo sa cumperi?
RăspundețiȘtergereSigur am sa incerc si eu reteta ta cand am sa termin cu regimul, arata tare apetisant.
RăspundețiȘtergereSa ma anunti cum ti-au iesit!tii ceva dieta de slabit?
RăspundețiȘtergereDin pacate ,nu am de unde sa iau aici , dar reteta se noteaza si cand ajungem acasa va fi incercata !Multumesc si pupici !!!!
RăspundețiȘtergere