joi, 5 februarie 2015

Piept de pui cu ananas




   
      Pentru ca se apropie weekend-ul si poate inca nu ati gasit o reteta pe care sa o preparati pentru familie,vin  eu cu o idee,e un preparat rapid si gustos.
    Ingrediente:-1 piept de pui-3-5 linguri de ananas ( taiat bucati)-1 ardei gras rosu-ardei gras verde-1 ceapa-1 morcov-ulei de masline-sare ;
  Mod de preparare
Pieptul de pui se spala si se taie bucatele,apoi se incinge uleiul si se adauga pieptul de pui ca sa se prajeasca.Intre timp pregatim legumele;ceapa se taie solzisori,iar ardeii si morcovul se taie fasii subtiri.Dupa ce scoatem carnea,in aceeasi tigaie adaugam legumele  si   le lasam la calit,dupa ce se calesc putin legumele se adauga si ananasul,eventual  daca doriti si putin siropel de ananas daca ati folosit fructele din compot.Cand au inceput legumele sa se inmoaie se adauga carnea ,se amesteca totul si   se lasa impreuna 10 minute la foc mic.La final se adauga sare si daca va place si  piper  ,se opreste apoi  focul.Se poate servi ca atare sau insotita de o garnitura de orez sau cuscus. 

Noua ne-a placut tare mult,este o mancare dulce acrisoara si deloc costisitoare,eu zic ca merita incercata.                                                                                                                                         

2 comentarii:

  1. Pare o reteta interesanta! Mie imi place combinatia pui-ananas. Prima data cand am mancat pizza Hawaii mi se parea ciudata aceasta asociere, dar gustul mi-a placut. Probabil voi prepara si eu pui dupa reteta prezentata de tine. Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi se parea si mie ciudata combinatia la inceput,dar mi-am schimbat parerea dupa ce am servit preparatul.Eu anul acesta am zis ca vreau sa incerc tot felul de retete mai putin cunoscute.Daca o incerci astept un semn.Toate cele bune si tie!

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!