ficatei cu mamaliga
spaghette ,de fapt sunt paste pe care le am acasa si le gatesc exact ca pe spaghette
peste in crusta de malai
peste cu legume
paine wassa de casa
spanac cu oua si rosii(spanacul este gatit simplu:fiert cu sare, apoi adaugat piper si usturoi;nu e extraordinar la gust,dar dupa un astfel de pranz,imi zambeste cantarul)
ciorba de cartofi cu afumatura
masa traditionala:mamaliga cu cartofi si un fel de papara sa ii zic asa,noi in limba ucraineana ii spunem "macianca"...mancam foarte des asta,iar in aceasta zona este foarte apreciata, merge bine si cu ciorba de salata pe care am gatit-o ieri:
La gustari am avut fructe in general:mere,gutui si banane.
Imi doresc sa postez mai mult idei de mancare,dar nu prea apuc sa fac fotografii;acum am avut noroc cu fiica mea, cele mai reusite sunt facute de ea:).Voi ce mai gatiti?
Mmmm, ce de bunatati ! Vreau sa incerc si eu sa fac piine Wassa de casa, nu stiu nimic despre aceasta piine, poti te rog sa-mi spui reteta ? Multumesc anticipat.
RăspundețiȘtergereGeta,iti multumesc pentru vizita.O sa postez o reteta cand o sa mai prepar paine wassa ca sa va dau si gramajul,eu n-am cantarit nimic.
ȘtergereSaptamana asta, in afara de ce am postat, am facut paste cu sos, peste cu mamamilga, carnati de casa cu mamaliga.
RăspundețiȘtergereVad ca si voi mancati des mamaliga...ne place si noua.
ȘtergereAre la fel de multe calorii ca si painea, dar painea din comert nu are doar apa, faina si drojdie.
ȘtergereÎn plus, făină are gluten și nu prea este de foos nimanui. Am inlocuit vreo 2 luni pâinea cu mămăligă și am avut un ten curat apoi. Cum m-am lasat de mamaliguta, cum iar au aparut codulete. E muuult mai sanatoasa mamaliga. Daca analizam cu atentie, vedem ca stramosii nostri asta mancau, nu atatea fainoase. Si erau sanatosi tun. Nu zic ca se schimba cu totul viata unui om doar cu mamaliga in loc de paine, dar se imbunatateste starea fizica 😊 Bravo!
ȘtergereLaura, există și pâine doar cu apă, făină și drojdie. Însă nu ai certitudinea că în făină nu sunt adăugați aditivi. Pe de altă parte și mălaiul din supermarket e modificat genetic... Eu mă uit pe etichetă și iau mălai din magazin naturist, nemodificat genetic. Sau din supermarket, dar certificat (e în Carrefour). Sau uneori iau păsat din piață, de la țărani (e un mălai măcinat mare, negrișat, se mănâncă în zona noastră). Porumbul are indice glicemic mare din câte știu, dar clar e mai sănătos decât pâinea rafinată sau integrală, că e fără gluten.
ȘtergereNoi am mâncat în 3 zile mămăligă săpt. asta. :))
Ce bine arată totul! În special spaghetele și peștele în crustă de mălai și ciorba de salată. Și pâinea wassa (poate postezi o rețetă dacă ai timp, cea din comerț nu-mi place).
RăspundețiȘtergereMămăligă cu cartofi am făcut o singură dată, dar nu s-a prea mâncat. La noi în Ardeal nu se gătește așa ceva. Însă ciorba de salată e minunată, mai ales primăvara. Foarte faine poze a făcut Ruslana!
Multumesc pentru vizita,Adelina!Nici nu se compara painea wassa de casa cu cea cumparata,nu ii suport gustul.Voi posta o reteta cand voi mai prepara.Ne bucuram pentru aprecieri,Ruslana chiar mi-a atras atentia sa o pomenesc cand postez pozele, ce bucuroasa o sa fie cand ii voi spune ca au fost apreciate.
RăspundețiȘtergereTe vizitez mereu, de câțiva ani. Am citit în tăcere. :)
ȘtergereCe sentiment minunat ma incearca acum, multumesc mult.
ȘtergereSi la guguluf!
RăspundețiȘtergereClic sub poza pentru reteta.
ȘtergereSa pui alta culoare la link-uri ca sa se deosebeasca. Am citit, mersi!
ȘtergereDa, imi voi face timp sa infrumusetez blogul și voi lucra si la acest aspect.
Ștergeresi noua ne place mamaliga.Mie in special cu lapte.
ȘtergereSi multumim pt postare..ficatei nu am facut de mult.Imi plac doar cei de casa dar ii pastrez la congelator pentru Ana.Astia de cumoarat parca.s inecaciosi.Noi facem ficateii cu ciuperci ca sa nu fie asa inecaciosi..
Eu sunt la dieta asa ca trebuie sa invat cum se face painea wassa care nici nu stiam ca exista pana acum 6 zile. :)
RăspundețiȘtergereCe ai mai gatit?
RăspundețiȘtergereN- am prea facut fotografii.
Ștergeredeci vreau reteta de wassa, pliz pliz! Am mai cumparat si mi s-a parut super satzioasa si consistenta.
RăspundețiȘtergereCa si tine, ma simt mai bine in perioadele cu putin gluten/zero gluten (mamaliga nu are gluten, faina de grau da) - si la alergii, la ten, la energie. Am discutat cu dr si facut analize, nu am nici alergie nici intoleranta, pur si simplu raspunsul histaminic la gluten e mai mare si asta mentine o stare de inflamare. Oare sa fie si asta o explicatie nu am mai racit noi de 8 ani si crizele de astm s-au redus dramatic?
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergere