duminică, 8 februarie 2015

Cremes



     
           


         Dupa mine,Cremesul este regina prajiturilor , este atat de delicioasa  incat va multumi pe deplin  papilele voastre gustative.
Reteta o am de la mama si tot de la ea am invatat sa o prepar.
        Ingrediente
pentru primul aluat:-1 pahar de faina(paharul sa aiba 300 de ml)
                                  -2 galbenusuri
                                  -putina sare
                                -smantana cata ia (cat sa se poata suci)
pentru al doilea aluat:-1 pahar de faina(300 ml)
                                     -3 linguri de untura
                                     -smantana cata ia
pentru crema :            -1 l de lapte
                                    -4 galbenusuri
                                   -zahar vanilat
                                  -1 pahar de zahar (300 ml)
                                  -1 pahar de faina(300 ml)
Mod de prepare
Se face primul aluat amestecandu-se toate ingredientele,apoi se face si al doilea aluat.Din primul aluat se face o foaie ,iar peste ea se aseaza al doilea aluat ,tot foaie apoi se invarteste sub forma unui cozonac.Se imparte in 2 sau 4 parti si din fiecare parte se face cate o foaie.Intindem foile la cca ½ cm grosime si le coacem deasupra tavii.Tava nu trebuie unsa cu nimic deoarece aluatul contine untura.Coacem foile la 200 de grade pana cresc si se rumenesc.
       







Cu foile am terminat,vom prepara crema.
Din acel litru de lapte luam o cana de lapte pe care il amestecam cu faina,apoi adaugam  galbenusurile rand  pe  rand.Amestecam foarte bine astfel incat sa nu fie cocoloase.Restul laptelui se fierbe si se indulceste.In timp ce laptele fierbe se pune compozitia si se amesteca exact la fel ca si la budinca.Continuam sa fierbem crema pana se ingroasa,avem grija sa nu fie focul prea mare .Cand crema se raceste se pune intre cele 2 foi si se pudreaza cu zahar.




                                                                          Pofta buna!

2 comentarii:

  1. Imi place si mie tare mult si o maninc in posturi. Am o cofetarie in spatele blocului si prajiturica asta si savarina sint singurele de post pe care le au.

    Acasa nu am facut niciodata, dar ma gindesc sa incerc. Cu siguranta e muult mai buna decit cea de la cofetarie... si evident, mai sanatoasa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cremesul asta nu e de post si daca il incerci vei vedea ca nu se compara cu unul cumparat.Te pup!

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!