luni, 27 februarie 2017

Supa de rosii






             Cand eram la liceu, in zile de post primeam supa de rosii, era singura supa  pe care nu  puteam  sa o inghit la internat, celelalte preparate le mancam cu pofta.Am ramas cu ideea asta multi ani de zile, pana mi-am zis sa incerc acasa sa vad ce iese...si bine am facut pentru ca dupa ce am preparat-o mi-am schimbat parerea...am putut sa o mananc  si mi-am dat seama ca astfel pregatita este chiar gustoasa pe langa ca ajuta la hidtratare si detoxifiere.
         
         Ingrediente
 
            apa
            100 g rosii sau 100 g rosii in bulion
            1 ceapa
            40 g telina
            40 g fidea
            5 g patrunjel verde
            10 ml ulei de masline
             1 ou(pentru varianta de post se renunta la ou)
            5 g busuioc uscat


   Punem apa la fiert, intre timp curatam ceapa si telina si le adaugam in apa,nu uitam de  sare.Lasam supa sa fiarba 15 minute, adaugam rosiile si continuam fierberea  inca 15 minute.Blenduim supa, o repunem in oala si o punem pe foc pana incepe sa fiarba. Dupa ce ajunge in punctul de fierbere, fideaua este cea care trebuie sa ajunga in oala,  o lasam sa fiarba 3-4 minute, apoi adaugam oul in fir subtire amestecand.Oprim focul  si pentru un plus de aroma si gust strecuram in ciorbita putin ulei si busuioc.
                                                          Pofta buna!

7 comentarii:

  1. Foarte buna si gustoasa, eu o gatesc mai mult vara.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu am incercat sa faca aceasta supa inca, desi mereu mi-a atras atentia. Acum avem inca ciorba de ardei umpluti, care la fel contine multe rosii, dar am sa incerc si varianta ta, cat de curand! Te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  3. cea mai buna supa, noua ne place tare mult.

    RăspundețiȘtergere
  4. Supa de roșii este una dintre cele mai bune supe. Era preferata președintelui Kennedy și iată rețeta după care se prepara pentru el: http://zinnaida.blogspot.ro/2014/03/supa-crema-de-rosii.html Încearcă, o să vă placă!

    Primăvară fericită!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu aceeasi retinere ca tine, cred ca totusi voi incerca si eu acasa...candva.

    RăspundețiȘtergere
  6. Este si o varianta din rosioare coapte in cuptor apoi pasate si fierte un clocot, este exceptionala, dar tot asa de vara:)

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!