http://miculaiciuc-carmenita.blogspot.ro/search/label/gospodareala
luni, 27 februarie 2017
Supa de rosii
Cand eram la liceu, in zile de post primeam supa de rosii, era singura supa pe care nu puteam sa o inghit la internat, celelalte preparate le mancam cu pofta.Am ramas cu ideea asta multi ani de zile, pana mi-am zis sa incerc acasa sa vad ce iese...si bine am facut pentru ca dupa ce am preparat-o mi-am schimbat parerea...am putut sa o mananc si mi-am dat seama ca astfel pregatita este chiar gustoasa pe langa ca ajuta la hidtratare si detoxifiere.
Ingrediente
apa
100 g rosii sau 100 g rosii in bulion
1 ceapa
40 g telina
40 g fidea
5 g patrunjel verde
10 ml ulei de masline
1 ou(pentru varianta de post se renunta la ou)
5 g busuioc uscat
Punem apa la fiert, intre timp curatam ceapa si telina si le adaugam in apa,nu uitam de sare.Lasam supa sa fiarba 15 minute, adaugam rosiile si continuam fierberea inca 15 minute.Blenduim supa, o repunem in oala si o punem pe foc pana incepe sa fiarba. Dupa ce ajunge in punctul de fierbere, fideaua este cea care trebuie sa ajunga in oala, o lasam sa fiarba 3-4 minute, apoi adaugam oul in fir subtire amestecand.Oprim focul si pentru un plus de aroma si gust strecuram in ciorbita putin ulei si busuioc.
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Foarte buna si gustoasa, eu o gatesc mai mult vara.
RăspundețiȘtergeremerci!!!! tre sa fac si eu!!!
RăspundețiȘtergereNu am incercat sa faca aceasta supa inca, desi mereu mi-a atras atentia. Acum avem inca ciorba de ardei umpluti, care la fel contine multe rosii, dar am sa incerc si varianta ta, cat de curand! Te pup cu drag!
RăspundețiȘtergerecea mai buna supa, noua ne place tare mult.
RăspundețiȘtergereSupa de roșii este una dintre cele mai bune supe. Era preferata președintelui Kennedy și iată rețeta după care se prepara pentru el: http://zinnaida.blogspot.ro/2014/03/supa-crema-de-rosii.html Încearcă, o să vă placă!
RăspundețiȘtergerePrimăvară fericită!
Cu aceeasi retinere ca tine, cred ca totusi voi incerca si eu acasa...candva.
RăspundețiȘtergereEste si o varianta din rosioare coapte in cuptor apoi pasate si fierte un clocot, este exceptionala, dar tot asa de vara:)
RăspundețiȘtergere