marți, 9 august 2016

Prajitura Albinita






               
Simplu de facut,ingrediente ieftine si sanatoase ...reteta o am tot de la mama:


Iti trebuie pentru foi
150 g zahar praf
3 linguri lapte dulce
1 ou
3 linguri miere de albine
1 lingurita bicarbonat
50 g unt
1/2 faina
Procedezi asa
Intr-o cratita mai mare se pun toate ingredientele si se fierb cateva minute,se lasa sa se raceasca apoi se framanta un aluat cu 1/2 faina sau cat cuprinde.
 Imparti aluatul in 3 parti egale .Intinzi aluatul pe dosul tavii,intepi usor cu o furculita ca sa nu faca basici apoi pui foaia la copt pana devine aurie.Coci toate foile  apoi le lasi la racit.

Iti trebuie pentru crema
1/2 l lapte
3 linguri gris
200 g zahar
1 unt
-dulceata

Procedezi asa

Pui laptele la fiert cu 200 g zahar ,iar cand ajunge la fierbere adaugi in ploaie grisul ,amesteci continuu ca sa nu se formeze cocoloase,il lasi sa fiarba 3-4 minute,apoi iei craticioara de pe foc si lasi sa se raceasca.
Dupa racire amesteci crema de gris cu  untul.

Montare
Imparti crema de gris si unt in 2 parti egale ,pui prima foaie  pe care o ungi cu crema de gris,adaugi foaia a doua ,o ungi cu un strat de dulceata ,urmeaza foaia a treia care trebuie unsa cu crema de gris unt.Peste ultimul strat de crema poti sa razi putina ciocolata de menaj,glazura de ciocolata sau  o poti lasa asa.Prajitura se lasa pana a doua zi pentru a se inmuia foile.

                                                         Spor la prajiturit!

6 comentarii:

  1. Foarte bună şi gustoasă ! fac şi eu această reţetă dar numai cu cremă, dulceaţa am scos-o de pe listă că nu le-a plăcut alor mei !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde cred si de dulceata,eu de regula folosesc dulceata de prune.

      Ștergere
    2. Eu puneam dulceata de caise ca asa primisem reteta ! Ai mei vor dulceata numai la clatite asa ca prajitura o umplu doar cu crema. Pe ultima foaie (cea de deasupra )nu mai pun umplutura o ung cu o glazura formata din apa, zahar si unt.

      Ștergere

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!