luni, 20 februarie 2017

Chec rapid si gustos - Negresa


    Apreciez mult retetele rapide si cu ingrediente simple pe care le pot gasi la orice magazin.De curand am incercat acest chec care a avut un mare succes:



 


   Iti trebuie:
  Pentru blat:
 Ingrediente lichide
    -250 ml lapte
   -100 g unt topit
   -3 oua




Ingrediente uscate
-250 g faina
-200 g zahar
-50 g cacao
- 5 g praf de copt
-2 pliclete zahar vanilat
-putina sare


Pentru glazura

-120 ml smantana dulce
-100 g ciocolata


Mod de preparare:
    Pui intr-un bol ingredientele uscate si le amesteci foarte bine astfel incat compozitia sa fie bine omogenizata.Amesteci ingredientele lichide si le torni peste compozitia uscata,amesteci totul cu o spatula astfel incat sa incorporezi toate ingredientele.Pui compozitia in tava si o dai la cuptorul preincalzit pentru 40-50 de minute la 150 de grade.Dupa ce checul este copt il lasi sa se raceasca.Intre timp prepari glazura.Pui pe foc o cratita cu apa, lasi apa sa se incalzeasca apoi peste cratita pui un bol in care ai maruntit ciocolata si ai adaugat smantana.Amesteci bine pana cand ciocolata este topita.Lasi glazura sa se raceasca cateva minute apoi o torni peste prajitura, intinzi bine.Dupa racire,se poate taia si servi.
                                                         Pofta buna!

 

5 comentarii:

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!