duminică, 2 octombrie 2016

Zarzavat pentru diverse preparate

         Cum stati cu pregatirile pentru iarna?Eu am cam terminat si am venit fuguta cu o reteta tare buna ,un zarzavat pe care il puteti folosi  la ciorba, tocanita,sarmale sau orice altceva va place voua sa gatiti.




Iti trebuie
-15 ardei capia
-2-3 bucati de telina
-1-2 ardei iuti
-200 g zahar
-200 ml otet
-1 l jumatate de bulion
-sare,piper


Pregatesti asa:
  Speli legumele,cureti ardeii si telina apoi le dai prin masina  de tocat.Intr-un vas destul de incapator pui 1  l si jumatate de bulion ,adaugi zaharul,otetul sarea si piperul si pui la fiert.
 Din momentul in care compozitia incepe sa fiarba mai lasi o ora.Iei de pe foc si lasi sa se raceasca cateva minute apoi torni zarzavatul in borcanele spalate .Pui borcanele intr-o oala pe fundul careia ai pus un prosop,asezi borcanele si torni apa peste ele.Lasi sa fiarba 30 de minute din momentul in care observi ca apa a inceput sa clocoteasca.




6 comentarii:

  1. Noi nu obisnuim sa punem zahar in mancare, decat in gustari :) . Dar cred ca e foarte bun! Am facut si noi niste bulioane prin august. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici noi nu punem ,dar daca asa e reteta la zarzavat,m-am conformat.

      Ștergere
  2. Eu nu stau bine la acest capitol. Nu am pregatit niciodata pentru iarna conserve, in schimb, cred ca pentru copil as fi in stare sa ma ocup de acest aspect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Laura,legumele pe care le cumperi in timpul verii si toamna sunt mult mai sanatoase si mai bune(la gust)decat cele pe care le iei iarna la supermarket,in plus iti usureaza si munca de peste iarna,nu ma stai sa toci zarzavat sa zicem asa...sa nu zic si de muraturi,cele facute in casa sunt mult ma gustoase,iar pe la magazine sunt si foarte scumpe.

      Ștergere
  3. Stiu, dar nu prea am unde sa le depozitez. Debaraua mea e dressing.

    RăspundețiȘtergere
  4. Te cred,stiu cum este cu spatiul,oricat de mare ar fi parca tot nu ai unde sa pui toate cele de trebuinta.Imi pare rau ca atunci cand ne-am construit casa nu ne-am facut un dresing,am avut la un moment dat in plan ,dar nu l-am mai facut.Ma bucur ca am camara spatioasa si am loc sa depozitez toata borcaniada.

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!