sâmbătă, 29 octombrie 2016

Castraveti in otet


    E cam tarziu sa mai punem castraveti acum,dar timpul trece asa repede si atunci cand avem nevoie de ceva retete nu stim de unde sa le scoatem,asa o vizitati pe Carmen si mai dati de cate o reteta buna:).
   
      Iti trebuie pentru fiecare borcan de 800 g:

    -5 linguri de otet
    -1 lingura sare
    -2 linguri de zahar
    -ceapa
    -morcovi
    -usturoi
     -hrean
    - piper
    -boabe de mustar
    -frunze de telina
   - foi de dafin
     -marar

             Iata cum procedezi?
Spala castravetii si borcanele,apoi pune in  fiecare borcan boabe de mustar,piper ,foaie de dafin,cateva frunze de telina si cateva fire de marar apoi aranjeaza castravetii frumos in borcan ,adaugand din loc in loc si bucati de ceapa pe care ai taiat-o solzisori,adauga si morcovii taiati bastonase si poate mai ai loc si pentru un bastonas de hrean ca tare bun gust da, indeasa si cativa catei de usturoi pentru un plus de aroma.Daca borcanul este umplut nu iti ramane decat sa adaugi 5 linguri de otet ,1 lingura de sare si 2 zahar,completezi cu apa rece,infiletezi borcanele si le pui la sterilizat pana castravetii isi schimba culoarea.Rapid,usor si mai ales gustos.
        Sau o alta reteta care poate fi folosita atunci cand borcanul este mai mare:la fiecare litru de borcan se pun 3 linguri de otet,1 lingura sare ,1 lingurita de zahar.In rest procedeul este ca si cel de sus.
                               Spor !
 

6 comentarii:

  1. Ai inceput toamna in forta si vad ca ai de gand sa o sfarsesti la fel. te-ai mentinut harnica si gospodina tot timpul! te imbratisez cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei Loredana,ma lauzi cam mult:),si tu esti harnica,toate suntem.Pupici!

      Ștergere
  2. Numai buna este reteta asta! La anul vreau sa fac si eu :)
    M-am saturat sa cumpar borcanele. Mai ales ca cei facuti acasa sunt mult mai buni! Si deja mi s-a terminat ce mi-a dat bunica..
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stii cat sunt de buni...noi am topit deja o gramada de borcane:).

      Ștergere

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!