http://miculaiciuc-carmenita.blogspot.ro/search/label/gospodareala
miercuri, 20 iulie 2016
Prajitura Petre Roman
Inedita, simpla si rafinata ...
Pentru blat
-8 oua
-8 linguri de zahar
-8 linguri nuca macinata
-2-4 linguri faina
2 linguri cacao
-praf de copt
Mod de preparare
Separi albusurile de galbenusuri.Bati albusurile cu un praf de sare si cu cele 8 linguri de zahar pana obtii cu o spuma tare.Adaugi apoi in compozitie nuca,faina care a fost amestecata dinainte cu praf de copt,cacaua ,amesteci putin si torni compozitia in tava si dai la cuptor pentru 20-25 de minute sau pana cand aluatul nu se mai lipeste de scobitoare.
Pentru crema
-100 g lapte
-200g nuca macinata
-250 g zahar
-2 vanilii
-1 unt
Mod de preparare
Pui intr-un vas toate ingredientele inafara de unt si le pui la fiert.
Cand da cateva clocote ,crema este fiarta.Se lasa la racit apoi se amsteca cu untul.
Glazura de ciocolata
Ingrediente:
-150 g zahar
-2 linguri de apa
2 linguri cacao
50 g unt
Mod de preparare
Se pun toate ingredientele intr-un vas si se pun la fiert ,se lasa sa fiarba putin ,se ia de pe foc si se mai amesteca pana cand se mai ingroasa,se intinde apoi peste blat.
Sirop
-cateva linguri de zahar si apa se pun pe soba si se lasa sa dea un clocot ,apoi se lasa la racit.
Asamblare
Se taie blatul in doua ,se insiropeaza ,se pune toata crema ,blatul si glazura.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Wow! Bun, bun!
RăspundețiȘtergereChiar e foarte buna,o fac foarte des,iar de sarbatori e nelipsita.
RăspundețiȘtergere