Da ,stiu ca e cald si poate va vine greu sa mai aprindeti si cuptorul,dar daca aveti pofta de ceva dulce si natural sunt sigura ca veti lasa instinctul sa primeze.Reteta o am tot din caietul mamei si tin minte ca impreuna cu sora mea le faceam si singure pentru ca sunt tare usor de preparat si mai ales ca sunt si rapide.Pentru ca nu se strica repede si se mentin fragede multe zile,chiar merita "osteneala".
Iti trebuie
500 g faina
4 linguri untura
sare
smantana
drojdie
dulceata
zahar praf
Pregatesti asa
Pui intr-un bol untura,sarea,drojdia si framanti aluatul cu smantana.Lasi 30 de minute sa se odihneasca intr-un loc racoros.Intinzi apoi aluatul ,il tai in patrate si pui pe fiecare patrat putina dulceata,rulezi si dai la cuptor pentru cca 15 minute la 170 grade.Dupa ce le scoti din cuptor le presari cu mult zahar.Cornuletele trebuie sa fie fierbinti ,altfel zaharul nu se lipeste de ele.
Pofta buna!
Pofta buna!
Daaa, cornuletele cu untura sunt cele mai fragede si mie imi plac cel mai mult !
RăspundețiȘtergereVreau si eu unul!!!!!!
RăspundețiȘtergere