Poate ati fost obisnuiti sa asociati merele cu scortisoara, prajitura aceasta va va pune cu siguranta la incercare papilele gustative pentru ca iese putin din tipare :
Ingrediente
pentru aluat:
500 g faina
150 g zahar
3 linguri untura
1 ou
smantana sau iaurt cu care se framanta
bicarbonat
pentru umplutura
1,5 kg mere
zahar dupa gust
o lamaie
3-4 linguri de gris
Mod de preparare
Punem intr-un vas faina si bicarbonatul stins,adaugam celelalte ingrediente si framantam pana ce totul se incorporeaza si obtinem un aluat potrivit pentru a fi intins. Se lasa sa se odihneasca pana se pregateste umplutura.
Merele se curata de coaja si de seminte si se taie felii sau cubulete,apoi se adauga zaharul ,coaja de lamaie si zeama ,se lasa pana se topeste putin zaharul.
Intre timp pregatim prima foaie.
Intre timp pregatim prima foaie.
Se imparte aluatul in 2 parti egale ,se face o foaie de marimea tavii,se pune in tava si presaram grisul astfel incat sa acopere toata foaia,
apoi se da la cuptor cateva minute pana foaia se umfla putin.
Se scoate din cuptor si peste prima foaie pune umplutura ,se netezesc merele , se aseaza cea de-a doua foaie , se inteapa din loc in loc cu o furculita si da la cuptor pentru 30-40 minute
Se scoate din cuptor si peste prima foaie pune umplutura ,se netezesc merele , se aseaza cea de-a doua foaie , se inteapa din loc in loc cu o furculita si da la cuptor pentru 30-40 minute
Se serveste pudrata cu zahar.
Este,este gustoasa.De fiecare data o refac cu drag.
RăspundețiȘtergere