luni, 22 octombrie 2018

Caminul tau,un colt de rai!-saptamana 3



SAPTAMANA 3
 FAC ORDINE
 Dezordinea din casa si din viata ne secatuieste de energie. O casa prea incarcata, lucrurile care nu ne mai folosesc, nu ne mai vin sau nu ne mai plac, dar pe care le pastram inghesuite peste tot ; tot felul de obligatii si probleme nerezolvate, negate sau ignorate, lasate in ,, coada de peste", relatiile toxice in care ne complacem - toate acestea ne rod psihic si sufleteste, ne umplu de stres si ne imbolnavesc.
Saptamana aceasta imi examinez casa si viata, si fac ordine
imi fac un plan de reorganizare si simplificare a casei,
imi analizez viata, fac o lista cu obligatiile si problemele amanate/nerezolvate si fac pasi spre eliminarea lor 
 Provocarea saptamanii
Alege un colt din casa unde domneste dezorganizarea si dezordinea, si pune-l la punct.Continua cu restul casei si cu problemele si relatiile din viata ta :).

Chiar daca incercam mereu sa avem casa ordonata, tot exista zile in care aceasta nu arata tocmai asa cum ne-am dori , un program de  curatenie este intotdeauna cea mai buna solutie.Am de gand sa-l transcriu in jurnal si sa-l am mereu la indemana.In acesta saptamana m-am ocupat de zona de biblioteca  si birou, inca imi este greu sa renunt la unele carti, dar vad eu cum fac, trebuie sa recitesc Magia ordinii,poate imi va da curaj. Imi doresc sa ma ocup si de dulapuri, de fiecare data gasesc lucruri pe care nu le mai purtam si ocupa locul degeaba.Mai am inca multe de facut in casa pana  sa arate asa cum vreau eu.Am facut ordine si la locul meu de munca(am sortat,aruncat),sala arata acum mult mai aerisita.Un loc curat, aerisit,va fi intotdeauna un loc placut!
De azi lucrez la saptamana a patra a provocarii.Haideti si voi!La Irina, gasiti provocarea!
Toate cele bune!

5 comentarii:

  1. Bravo tie ca te tii de provocarea Irinei, tin minte ca si anul trecut i te-ai alaturat si ne-ai povestit cum a mers.

    Acelea din pahar sunt lumanarele?

    RăspundețiȘtergere
  2. Pfff de când zic și eu că îmi fac un program de curățenie, așa pe zile. Bun ar fi. Mi-e mai greu cu cel mic. A început să meargă și greu mai fac câte ceva. Gătesc, fac curat, toată ziua învârt rufe, dar cam haotic. Neapărat aș avea nevoie să fiu mai organizată. Cred că începutul e greu. :)
    Dar tare bine e să le ai pe toate puse la punct în casă. Chiar și pentru puțin timp, până data viitoare când o luăm de la capăt :D
    Spor în toate!

    RăspundețiȘtergere
  3. Am cam uitat cum e sa ai acasa pitici,dar incet,incet le poti face pe toate.Un program de organizare e foarte bun,pe mine m-a ajutat sa tin casa in ordine.Ca tot omul am si eu momente in care nu am chef sau nu pot sa fac totul perfect, dar ma straduiesc.Multumesc pentru vizita,voi trece si eu pe la tine ,sa te cunosc.Te mai astept in casuta mea!

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!