vineri, 24 martie 2017

Va invit sa descoperiti viata de la tara ...a noastra

Asa cum e ea...

   De cand ma stiu locuiesc la tara, aici m-am nascut, aici am copilarit si tot la sat m-am stabilit cu familia...am experimentat si viata de oras in timpul liceului si a facultatii, dar atunci erau alte vremuri, alta viata, alte "griji".
    Imi place traiul  de la sat cu tot ce implica el: simplitate, libertate, munca, aer curat.
Viata de  la tara inseamna si independenta intr-un fel  pentru ca iti produci legumele, cresti animale si nu esti nevoit sa fugi la piata sau la supermarket ca sa te aprovizionezi.Daca esti descurcaret, poti sa traiesti  o buna perioada de timp si fara  unele cumparaturi pentru ca incepand din primavara si pana toamna ai tot ce-ti trebuie in gradina, livada...padure...
     Noi profitam de locul unde traim de aceea cultivam pamantul si crestem animale, pentru ca incercam sa mancam cat mai natural.Iata cu ce ne ocupam noi timpul dupa serviciu:
   
     






   
     Toate aceastea implica multa munca si daruire,dar incet incet le ducem la capat.
     Primavara noastra:

     Vara noastra:

     Toamna:

      Iarna
                                                      (Toate fotografiile sunt personale)
    Traiul de aici este o adevarat terapie, ce poate fi mai linistitor,mai relaxant si mai frumos  decat sa simti iarba de sub talpi, sa mirosi, sa gusti un fruct rupt chiar de tine ...sa te relaxezi la umbra unui copac...sa asculti ciripitul pasarilor, zumzetul albinelor...sa privesti spectacolul naturii!
   Chiar daca sunt multe avantaje pentru locuitorii de la sate,din pacate sunt si multe dezavantaje mai ales pentru copii sau poate ca nu...depinde cum gandesti...aici ar fi mai multe de spus...
                                                             Cum vi se pare viata noastra?

17 comentarii:

  1. aveţi o viaţă minunată, într-adevăr ! multă muncă dar realizată cu mult drag ! plus că aveţi şi câte un serviciu bun !
    noi am ajuns pe la ţară (nu pe meleagurile noastre de origine!) aici am avut şi avem probleme cu vecinii - nu ne-am adaptat mentalităţii lor - şi nu putem avea păsări sau animale (chiar şi dacă am vrea, ni le-ar fura!)...
    cu drag, îţi doresc spor la muncă şi un weekend minunat !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru aprecieri.Imi pare rau pentru ca aveti probleme cu vecinii,poate o sa se sature sa tot fie rai...Toate cele bune!

      Ștergere
  2. Mi se pare o viață excelentă! Felicitări și spor!

    RăspundețiȘtergere
  3. Vaaaai aveti si oite:). Maiculita cat sunteti de harnici, mie imi trebuie cate o seara ca sa prasesc cativa metri, mereu sunt in urma cu treaba:)), si nu fac nici 10% cat voi:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oitele le-am taiat,dar avem in schimb iezisori.Este multa munca la tara si sa stii ca si noi mai ramanem in urma cu treaba:).Multumim pentru aprecieri.

      Ștergere
  4. Foarte frumos!Aveti o viata frumoasa,priviti niste peisaje superbe.

    RăspundețiȘtergere
  5. Superb! foarte aproape de natura :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Cat de frumoase si relaxante sunt aceste imagini! Iti multumesc pentru ele! Si noi speram sa ne retragem la tara, insa nu stim inca prea bine unde...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E frumos da....uneori si mai greu...dar parca n-as putea sa traiesc in alta parte.

      Ștergere
  7. Superbe, scumpa mea, superba! Pe cuvant! Cred ca ai o viata binecuvantata. viata la tara e, in general, minunata, dar sunt convinsa ca tu si familia ta stiti sa o faceti si mai placuta, dincolo de partea prozaica a fiecarei zile.

    RăspundețiȘtergere
  8. ce superbe pozele :) - o lume de vis.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc!Chiar nu ma asteptam la atatea cuvinte de lauda.

      Ștergere

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!