Pentru ca m-a intrebat Luiza cum pregatesc ciorba de conopida,ma gandeam sa fac un post astfel incat sa poata sa vada mai multi cititori,in perioada asta rece o ciorba este mereu binevenita.
Ingrediente:
-o ceapa
- un morcov
-cateva linguri de legume taiate(daca aveti la congelator-eu pun in general ardei si gogosari taiati)
-1 sau 2 linguri de zarzavat facut in casa
-o bucatica de slanina(optional) sau ulei
-o mana de orez
-patrunjel
-o conopida
-sare,piper
-smantana
-usturoi
-lamaie(optional)
Daca optati sa puneti si slanina in ciorba atunci taiati bucatelele de slanina si le prajiti, intre timp taiati ceapa, morcovul il dati pe razatoare, adaugati ceapa,morcovul si celelalte legume peste slanina.Lasati totul la calit cateva minute bune apoi adaugati 1 sau 2 linguri de zarzavat ,buchetelele de conopida,apa ,condimentati si lasati ciorba la fiert.Cand conopida este pe jumatate fiarta adaugati orezul si 2-3 catei de usturoi.
La final se potriveste de sare si se adauga patrunjelul.Daca va plac ciorbele mai acrisoare o puteti acri cu putina lamaie.Pentru a putea cosuma ciorba si a doua zi ,eu nu dreg ciorbele cu smantana,fiecare isi adauga in farfurie...ca si la restaurant:).
Pofta mare!
Bună ciorbiţa de conopidă !
RăspundețiȘtergereDa,e buna,mai schimbam si noi gustul.
ȘtergereFoarte buna ciorba, asa o fac si eu, numai ca mai adaug si un buchet de brocoli! O face si mai interesanta! :))
RăspundețiȘtergereVoi incerca si eu cu brocoli.Multumesc pentru pont.
Ștergerenu am facut niciodata ciorba de conopida, dar o sa ii dau o sansa :)
RăspundețiȘtergereSper sa-ti placa.
ȘtergereNu am făcut ciorbă de conopidă, o să îi sugerez mamei, desi noua ne place foarte mult ca, in zilele de post, sa avem conopida fiarta, cu ulei, sare si ceva condimente.
RăspundețiȘtergereSi fiica mea adora conopida fiarta.Multumesc pentru vizita!
Ștergere