vineri, 6 octombrie 2017

Casa visurilor mele

                                   
  
          Daca alte adolescente se viseaza mirese, si isi fac fel si fel de idei de cum va arata  rochia  in ziua cea mare,  eu nu am avut aceste preocupari,  ma gandeam mereu la cum va arata casa mea, curtea si mai ales la momentele relaxante pe care le voi petrece pe leagan.Daca ideile  in ceea ce priveste modelul de casa s-au mai schimbat intre timp, leaganul  facea mereu parte din planurile mele.Ma vedeam mereu stand    intr-un  leagan in bataia vantului, cu o cafea in mana  admirand jocurile copiilor din curte.
      Iata-ma la cativa ani distanta cu vise devenite realitate:un copil, o familie, o casa potrivita nevoilor noastre si leaganul mult dorit.
        Pana sa ajungem sa avem o casa a noastra a trebuit sa parcurgem un drum lung si anevoios pe alocuri.
      Am stiut de la inceput ca pentru a construi o casa este nevoie de bani multi, rabdare si multe, multe  drumuri.Atunci cand ai in plan o astfel de constructie este bine sa-ti pui  ideile pe hartie, sa stii ce iti doresti, ce fel de casa, sa-ti pui la punct terenul, adica sa ai toate actele in regula.Bineinteles ca nu le poti face pe toate de unul singur, sfaturile, ideile iti pot fi date de oameni specializati in astfel de lucruri.Asa am facut si noi, am contactat un consultant in proiectare cu care am stabilit toate detaliile despre care veti afla imediat.
         Daca ai ales un birou de proiectare care sa se ocupe de un   proiect de casa asa cum ti-o doresti tu, este primul pas drept facut, inseamna ca aproape toate grijile de pe cap ti-au fost luate.Am studiat putin site-ul celor de la AIA PROIECT si mi se pare fantastic, pe atunci pe cand eram noi in constructie nu am stiut atatea lucruri.
         De ce sa alegi AIA PROIECT
         -acest birou de proiectare lucreaza cu o echipa experimentata si talentata
     -ofera resurse de inalta calitate si consiliere/suport pentru cei care doresc sa construiasca, sa remodeleze, renoveze o casa
         -au o gama larga de proiecte potrivite bugetului vostru
         -specialistii va asculta parerile si  va  ajuta in tot procesul de constructie
         -proiectul lor este complet si include arhitectura
         - ofera tot suportul pentru obtinerea autorizatiei de constructie
         -va pune la dispozitie mai multe idei, astfel dumneavoastra aveti din ce sa alegeti
         -ofera servicii in mai multe orase din Romania
     Acum daca  vrei o casa a ta, ai atatea idei de proiecte case, incat nu ai cum sa dai gres, poti sa ai o casa perfecta daca iti alegi echipa perfecta. Nu iti ramane decat sa studiezi putin paginile site-ului, sa contactezi si sa te apuci de treaba.Vrei casa moderna, duplex, economica, verde, ai un stil preferat...esti la un clic distanta.Nici nu stiam ca este atat de usor acum!
                 
                           
       Noi ne-am chinuit putin pentru ca dupa ce am ales un proiect, ne-am dorit sa-l modificam, am lasat exteriorul asa cum este si am lucrat la interior pe care l-am modificat dupa nevoile si dorintele noastre.
        Am primit mostenire  gradina de la parintii mei, asa ca ce poti sa-ti doresti mai mult decat o casa la curte departe de zgomotul orasului, iar cand visele din tinerete devin realitate mai tarziu nu poti decat sa fii cel mai fericit!
         Nu avem o casa extraodinar de mare, cam 250 de m patrati, dar sufiecienti pentru a duce o viata frumoasa si linstita in micul nostru colt de rai, astfel ca parterul nostru gazduieste un living, bucatarie, baie, camara si centrala, iar la etaj/mansarda avem 3 dormitoare, o baie si un hol.
      La parter ne-am  dorit un open space pentru ca asta inseamna o locuinta mai degajata,  care capata o continuitate a designului si pare mult mai spatioasa.Am ales ferestre mari pentru ca ne place lumina naturala, dar mai ales pentru spectacolul pe care ni-l ofera natura in fiecare anotimp.Daca ar fi dupa mine nu as pune perdele, as vrea sa ma bucur de fiecare fir de iarba, de fiecare colt de natura pe care il pot vedea pe geam.In ceea ce priveste mobilierul, am investit in produse de foarte buna calitate, moderne dar in acelasi timp clasice, care sa se potriveasca personalitatii si stilului nostru de viata.Ne-am dorit o casa calda, luminoasa, primitoare fara culori prea puternice, ne-am dorit ceva care sa nu se demodeze in timp, avut mare grija sa armonizam toate elementele din punct de vedere cromatic.Nu mi-a fost greu sa aleg perdelele, doar  alb, simplu, sa-mi ofere o stare de liniste si buna dispozitie.
        Iata  livingul:
     




       Bucataria comunica armonios cu zona de living, iar corpurile de mobilier sunt estetice, practice si de calitate.Aici mi-am dorit un colt cu obiecte de suflet, niste farfurii vechi de la bunica sunt asezate pe perete, fiecare musafir care-mi trece pragul ramane mult timp cu ochii atintiti asupra lor.
                                           
      Din bucatarie se iese pe terasa unde iti poti pune liniste in ganduri,  poti admira gradina, poti fugi putin pe leagan sau poti sa le dai binete micilor porumbei voltati care stau linisti in voliera.
     

(fotografii din arhiva proprie)
         Dormitoarele sunt destul de spatioase, dormitorul matrimonial este amenajat in culori calde, iar cel al fetitei in culori vesele.Unul dintre dormitoare l-am transformat in birou, dar ii putem da acestui spatiu oricand o alta utilizare.
       Baile sunt destul de spatioase, una dintre ele se armonizeaza cromatic cu dormitorul, iar pe cealalta am dorit-o in doua culori:alb si negru.
         Pe parcurs ne-am dat seama ca mai avem nevoie si de alte spatii, asa ca am construit un garaj, o bucatarie de vara si o camaruta pe care o folosim pentru depozitarea diferitelor unelte.In viitor ne dorim sa modificam putin si podul, pe care   sa-l transformam untr-un spatiu de depozitare al hainelor.Nici nu iti dai seama de la inceput  cate iti trebuie, de aceea este bine sa ceri mai multe sfaturi avizate, sa gandesti, sa te razgandesti, sa planifici.
          Avem o gradina frumoasa, pe care o putem admira si din living, dar si de pe terasa, cu toate ca e un spatiu de vis si asa cu pomi fructiferi si flori, speram sa o amenajam asa cum trebuie, imi doresc:multa culoare, piatra, lumini, obiecte decorative, pergola, plante cataratoare si un iaz.Sunt sigura ca o sa reusim, idei creative avem, doar sa ne apucam de treaba.
           Sa nu va mai povestesc si de mica noastra gradinuta cu legume de care avem mare grija si care ne rasplateste an de an  cu legume proaspete si sanatoase.Dupa munca si rasplata!
          Pot sa spun ca tot procesul de constructie si finisaj a durat destul de mult si costurile au fost destul de mari, nu stiu exact suma finala, pentru ca de la o vreme     ne-am plictisit de atatea liste si calcule, dar daca as vrea o parere avizata, sau as vrea sa vand proprietatea  stiu la cine sa apelez, cu siguranta la un evaluator ANEVAR.
        As putea  spune ca avem casuta  noastra care este confortabila, primitoare, amenajata cu bun gust .Nu uitati sa visati si sa va faceti planuri, pentru ca odata si odata "VISELE DEVIN REALITATE", ale mele au devenit.
          Casa visurilor voastre cum este?Ati construit-o?Aveti in plan una?
          Am scris acest articol  cu o placere deosebita pentru  Proba 3, de pe Super Blog.

5 comentarii:

  1. Leaganul - o idee foarte buna! :)

    Nu pot sa nu fac o remarca: Aveti o casa impecabila, demna de o albinuta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc,multumesc....vedem mai tarziu cum m-am descurcat.O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte frumoasa casuta, eu inca nu am ajuns chiar la visul meu... cine stie, poate... candva!

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!