marți, 24 mai 2016

Meniul de saptamana trecuta...



Bine v-am regasit!Vin cu noua postare legata de meniu,sper sa va inspire.

  Luni:
  -ciorba de spanac
 
 -ciuperci cu mamaliga

Marti:

-ciorba de spanac
-cartabos cu mamaliga si castraveti
-scoverze


Miercuri:

-supa cu galuste
-salata orientala


Joi:

-supa cu galuste
-spaghete

Vineri:

-peste
-paste cu nuca


Sambata:

-ciorba de loboda
-carne si cartofi la cuptor

Duminca
-oua umplute

-coasta de ied umpluta


ciorba de loboda
                                Spor la bucatarit!

7 comentarii:

  1. Harnica mai esti, albinuto! Felicitari! Pofta mare sa aveti, ca vad ca toate arata tare apetisant!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si tu esti la fel de harnica draga mea,noi mamicile nu avem de ales cred eu. Multumesc pentru vizita si pentru cuvintele frumoase pe care le ai mereu la adresa mea.Pupici!

      Ștergere
  2. Cred ca am avut aceeasi idee :))
    Alaltaieri am facut si eu ciorba de salata si mamaliga cu branza. De cand ma stiu eu, astea doua se mananca impreuna :D si imi era ataaat de pofta!
    Scoverze sunt placinte?
    Aah, si pasta cu nuca mancam mult in Romania, cand eram mica. Imi placea, ii mai puneam si zahar.
    Ciorba de loboda e pe lista, nu am facut niciodata si tot zic ca trebuie sa incerc, dar tot aman. Pai nu am loboda, nici nu stiu cum sa caut, de aia sta pe lista. Nici macar nu am mancat vreodata, dar am auzit ca e buna :)
    Pofta mare si multumim de idei!
    O saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sa stii ca si la noi se mananca ciorba de salata cu mamaliga din cartofi.Scoverzele sunt un fel de clatite din malai,se fac cam dupa reteta asta:http://miculaiciuc-carmenita.blogspot.ro/2014/10/prajitura-copilariei-mele-corj-am.html,doar ca nu mai pui praf se copt si ulei in aluat si bineinteles ca le prajesti in ulei,sunt tare bune sa stii.Loboda ar semana putin cu spanacul cand e "tanar" ,cresc mai multe frunze pe o tulpina si sunt mov...se poate face ciorba la fel ca de salata sau felul doi cu smantana.Pofta mare si voua!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum ai facut coasta de ied? Am si eu una si nu stiu cum s-o gatesc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Am pus la fiert organele de ied ,apoi le-am trecut prin masina de tocat,am adaugat oua,sare,piper ,putin usturoi si ceapa calita,am lasat aluatul sa se raceasca.Se desprinde pielita de pe partea superioara a coastei (acest procedeu necesita putina rabdare pentru ca se rupe destul de usor),obtinem astfel un buzunar in care introducem aluatul."Coasem"apoi cu scobitori .Dupa terminarea acestei operatiuni am uns intreaga coasta cu sare si piper(nu am mai pus si alte ierburi pentru ca am mai facut o data si nu mi-a placut gustul,sarea si piperul zic ca sunt suficiente).Tava o ungem cu ulei si punem coasta.Eu am acoperit-o cu folie de aluminiu si am lasat-o cam o ora la cuptor la foc potrivit,dar am tot verificat intre timp,cand am fost gata am scos folia de aluminiu si am mai lasat coasta la cuptor cateva minute pana s-a rumenit.Sper ca am explicat destul de clar.Spor la bucatarit si multumesc pentru vizita!

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!