vineri, 7 noiembrie 2025

Marea întâlnire... la Restaurant Korean Seoul


                                                              


         Emoții și freamăt în sufletele noastre a superblogerilor, iar în bucătărie forfotă mare.Cum?Nu știați?Cei mai talentați superblogeri și-au dat întâlnire și nu oriunde.Au ales un restaurant din București, care este situat într-o zonă liniștită și boierească a Domeniilor, un loc aflat departe de traficul zgomotos al orașului.

          Știam că această întâlnire avea să fie una memorabilă, nu doar pentru că aveam să cunosc oameni noi, ci și pentru aveam să descopăr o lume nouă, fără măcar sa-mi iau bilet de avion, o călătorie care să mă inspire și care să-mi dăruiasca o experiență autentică.Ce mai? O călătorie culinară în Coreea de Sud, fără să părăsesc Bucureștiul.

            Chiar de  la intrare  inima îmi bătea  cu putere, am simțit că am pășit într-o altă lume :decorul ales cu gust, minimalist așa cum îmi place , lumini calde care îți dau o stare de calm și liniște , mese cu griluri încorporate,  aroma de mâncare coreană autentică... aveam deja toate elementele care să-mi asigure o seară perfectă.

            Atunci când platourile pentru Korean BBQ, au sosit, ne-am apropiat cu toții de grill, feliile de carne marinate, care sfârâiau pe plită, aroma intensă de susan și usturoi, acea aromă inconfundabilă ne-a unit mai tare decât orice discurs.

             A fost o atmfoseră relaxanta, prietenoasă pentru că am gătit împreună, am întors cu grijă fiecare bucățică de carne, iar lecția valoroasă pe care am învățat-o este că bucătăria coreeană nu este numai despre mâncare, ci și despre a fi împreună, ei consideră mâncarea ca un ritual al împărțirii.Să te așezi la masă nu înseamnă doar să mănânci ci să comunici,să împarți idei și sentimente.

        Pentru mine a fost prima   experiență culinară asiatică și sunt ferm convinsă că nu e nici ultima, o astfel de evadare gastronomică poate fi făcută în orice zi obișnuită. 

       Să te bucuri savoarea banchan-urilor într-o atmosferă prietenoasă , să împarți preparatele cu persoanele dragi, să simți gust și aromă intensă și plină de poveste, nu îți trebuie o ocazie, doar un singur motiv : o altă energie.

        Bucătăria coreană, ne-a făcut să uităm de telefoane, mirosul dulce- sărat care a plutit în aer de la bulgogi , feliile subțiri de vită marintă în sos de soia, usturoi, zahăr brun și ulei de susan care au fost gătite până au devenit caramelizate ne-au dus cu totul intr-o altă cultură.

        Pentru că  citisem de curând despre kimchi tradițional și beneficiile pe care le are pentru sănătate le-am propus colegilor(pot să le spun și așa), să  încercăm, Kimchi Jjigae,Amestecul de texturi și gusturi intense, acea tocană picantă și aromată cu kimichi tradițional, ne-a încălzit sufletul.Cu fiecare aromă și culoare deosebită simțeam că primesc o lecție valoroasă despre cultura coreeană.Fiecare preparat își spunea povestea despre gust.Japchae, tăîțeii din cartof dulce sotați cu legume crocante, ou și carne, a adăugat un contrast perfect, ușor dulceag , plin de culoare și aromă de susan.

         Se spune că nici o experiență coreeană nu e completă fără soju, o băutură tradițională care ne-a fost servită în pahare mici.Fiecare toast aducea multe zâmbete și povești interminabile.Credeam că ne știm de o viață, timpul a trecut pe nesimțite....da,așa este între prieteni, nu îți dai seama că se face târziu.

                   


          Bineînțeles că nu au avut cum să lipsească de la masa noastră nici banchan-urile , știți voi acele mici farfurii de garnituri care însoțesc orice masă coreeană: kimchi, legume murate, salată de spanac, cartofi caramelizați.

          Am încheiat seara cu zâmbete până la urechi, multe, multe deserturi coreene și promisiunea revederii.

          În drum spre casă mi-am dat seama că  am făcut o călătorie adevarată în Coreea alături de oameni frumoși, o experiență care ne-a hrănit sufletul, dar și papilele gustative, iar ceea ce mi-a atras atenția în mod deosebit a fost cea legată de respect, care face parte din fiecare gest.Nu știam că la mesele coreene cel mai în vârstă dintre oaspeți este servit primul. Mi s-a părut interesant că băutura se oferă cu ambele mâini, iar când primești un pahar de soju,îl ridici și zâmești, aici totul are o ordine firească plină de eleganță.

          Dacă vă doriți și voi o experiență culinară completă, nu ezitați să le faceți o vizită.Restaurant Korean Seoul, locul în care aromele și culorile se împletesc dând naștere unor preparate sănătoase și  gustoase, iar tradiția și pasiunea care se întâlnesc în fiecare peparat , te cuceresc.

           Fie că aveți petreceri, cursuri, prezentări sau conferințe, restaurantul vă pune la dispozișie toate cele 3 saloane cu o capacitate de peste 200 de persoane,  cu dotările aferente: sistem de sunet karaoke, scena si sistem de lumini,  în ceea ce privește gustul, puteți sta fără grijă, cu un bucătar  coreean care are premii gastronomice internationale,  gustul exotic al mâncării este inconfundabil.

          Am scris acest articol pentru SuperBlog.           

Proba 6. Descoperă Coreea în inima Bucureștiului: O experiență culinară la Restaurant Korean Seoul






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!