luni, 3 iulie 2017

Frittata


       

   Daca briosele au fost o ocazie foarte buna de a goli frigiderul de tot felul de mancaruri ramase, iata ca si cu frittata pe care v-o propun azi am reusi sa fac acelasi lucru.Ma bucur tare mult cand reusesc sa folosesc tot ce am prin frigider astfel incat sa nu fiu nevoita sa arunc.
   Asadar pentru aceasta frittata am folosit:
   -5-6 cartofi
  - cateva bucati de slanina
  -o mana de masline
  -1 stiulete de porumb fiert
  -4 bucati de sunca
  -4 oua
 -100-150 ml lapte
 -100 g branza de oaie
 -2 ardei
-cateva cozi de ceapa
Procedam astfel:
   Punem cartofii la fiert .Intre timp prajim slanina,adaugam ardeiul si il lasam pe foc pana se inmoaie putin.Intr-o tava tapetata cu unt asezam cartofii taiati felii, peste adaugam bucatile de sunca, presaram  porumbul, adaugam  maslinele si branza,
Separat intr-un bol batem cele 4 oua cu lapte,adaugam ceapa taiata apoi turnam mixtura aceasta in tava.Dam tava la cuptor la foc potrivit.
 
    Este o mancare foarte gustoasa, alor mei le-a placut foarte mult, cat de curand mai vreau sa repet reteta, poate o mai imbogatesc si cu alte ingrediente.Frittata alaturi de o salata de cruditati poate fi pranzul perfect:gustos, satios, sanatos.

3 comentarii:

  1. este o excelenta masa rapida, fac si eu destul de des!

    RăspundețiȘtergere
  2. Excelentă rețetă! O preiau și îți dau la schimb asta: http://zinnaida.blogspot.ro/2016/05/frittata.html

    Sper să-ți placă! ☺

    RăspundețiȘtergere

Lasa-mi un gand sau o parere !
Iti doresc pace, iubire, bucurie si binecuvantare!