luni, 30 mai 2016

Am sosit cu meniul saptamanii care tocmai a trecut...


       


  Luni:
 -ciorba de loboda(din nou:),profitam de ea pana o avem in gradina
 -sarmale de post cu ciuperci si pasat(noua ne plac mai mult ciupercile de post asa ca le mancam mai des)

Marti:
-sarmale
-ciorba de fasole cu afumatura

Miercuri:

-ciorba de fasole
-ficatei de pasare trasi  la tigaie

Joi:
-ciorba de varza
-mazare cu smantana

Vineri
-ciorba de varza
-salata orientala

Sambata:

-ciorba radauteana
-salata de vinete
-conopida pane



Duminica

-ciorba radauteana


(nu va uitati la cantitate,incerc sa mananc din nou portii mici sa mai slabesc)
-gratar

marți, 24 mai 2016

Meniul de saptamana trecuta...



Bine v-am regasit!Vin cu noua postare legata de meniu,sper sa va inspire.

  Luni:
  -ciorba de spanac
 
 -ciuperci cu mamaliga

Marti:

-ciorba de spanac
-cartabos cu mamaliga si castraveti
-scoverze


Miercuri:

-supa cu galuste
-salata orientala


Joi:

-supa cu galuste
-spaghete

Vineri:

-peste
-paste cu nuca


Sambata:

-ciorba de loboda
-carne si cartofi la cuptor

Duminca
-oua umplute

-coasta de ied umpluta


ciorba de loboda
                                Spor la bucatarit!

luni, 23 mai 2016

Primavara in stupina



   Daca tot  s-a indreptat vremea si albinele si-au reluat activitatea ,facem  vizite mai dese la stupina,unii sa munceasca ,iar altii sa priveasca spectacolul albinelor,sa simta si sa auda zumzetul gazelor.
   Ma bucur tare mult ca nu am uitat sa fac poze,asa va pot arata si  voua paradisul micilor vietati si privelistea spectaculoasa care te-ndeamna la visare,relaxare.

 


Cineva munceste...







 Aceasta este casuta in care planuim sa scoatem mierea in acest an,a construit-o Marcel,sotul meu.La orice stupina este foarte utila o asemenea casuta,pentru ca sunt  multe lucruri de pus in ea ,de la rame,unelte,centrifuga pana la siropul cu care sunt hranite  albinele atunci cand este nevoie.Casuta noastra are si o terasa de pe care putem vedea o parte din comuna.Ce frumos e sa stai la umbra si sa privesti natura!



si cateva fotografii din timpul lucrului 



 
    Cam astea ar fi stirile din stupina noastra,sper ca data viitoare cand va mai povestesc despre albine sa va pot arata si rame pline cu miere.
                                                                Pe curand!

duminică, 22 mai 2016

Ce mai gatim?



  De ceva vreme m-am hotarat sa-mi faci si eu un meniu saptamanal,astfel imi usurez munca la bucatarie ,am impresia ca treaba este pe jumatate facuta si simt ca sunt mult mai organizata,asta ca tot lucrez la acest capitol.
   
 
    Luni:

    -ciorba de conopida
    -pizza





Marti :
-iahnie de fasole
-ciorba de conopida

Miercuri :
-lasagna
-salata de legume


Joi:
-cartofi la dry cooker
-ciorba de loboda
-chiftele din dovlecei


Vineri:
-fasole verde cu usturoi
-peste in crusta de malai


Sambata:
-supa de gaina

-salata de vinete
-branzoici

Duminca:

-sarmale
-supa

            Sper sa va inspire!

sâmbătă, 7 mai 2016

Ajutor pentru Cristian


Am aflat recent despre acest micut sufletel,este finutul Mihaelei si are nevoie de ajutor pentru ca este bolnav ,mai multe detalii puteti afla pe blogul Mihaelei.
Sper sa te faci bine ,micut sufletel!

Orice suma cat de mica,conteaza!
Tasinschi Sergiu – Banca Transilvania
RO70BTRLEURCRT0092752001 EURO
RO87BTRL04401201927520XX LEI
SMS la 8828 cu textul CRISTI, prin care poti dona 2 Euro.
Va multumim! 

luni, 2 mai 2016

Hristos a inviat!

Chiar daca   meteorologii au anunta ploaie pentru zilele de Paste,Dumnezeu a tinut cu noi si am avut parte  de o vreme minunata ,a fost cald,soarele si-a facut simtita prezenta chiar din primele ore ale  diminetii,iar noi ne-am bucurat din plin .



Prima zi de Paste

In aceasta zi se sfinteste pasca,ouale rosii,sunca,casul si alte bunatati pe care le pregatesc gospodinele.Fiecare cos este cu mare drag pregatit acasa,este dichisit cu mare atentie pentru ca totul trebuie sa arate perfect in ziua de Paste,inclusiv fata de masa sau mileul cu care este acoperit cosul.






A doua zi de Paste se sfintesc colacii,ouale rosii,diferite dulciuri si fructe.Dupa sfintire,fiecare familie care are cos  ia pranzul acolo in curtea bisericii chiar in timpul Vecerniei tot acum se impart   bunatati din cos si altor credinciosi si mai ales copiilor.
Este valabil si stropitul,baietii isi aduc sticlute de parfum ,apoi pornesc la stropit prin curtea bisericii.
Noi nu ducem cos a doua zi,poate o sa adoptam acest obicei incepand de anul viitor.Tot azi,majoritatea credinciosilor poarta straie taranesti,atat copiii cat si femeile si barbatii.









 Mi-ar placea sa aflu cum ati petrecut si voi,ce obiceiuri aveti.


Sper ca a fost si la voi la fel de frumos!

O aventura cu palpitatii...

                      Cum v-ati simti daca v-ati afla singura pe un  munte necunoscut,la multi kilometri distanta de sat... cu un tel...